Oikaiseva juttu Aamulehden kauppakassivertailusta

2.12.2022 12:28

Aamulehti

Aamulehden tekemän kauppakassivertailun (30.11. Uutiset A4–5) tiedot olivat virheellisiä. Mukana oli tarjoustuotteita, jotka vääristävät vertailua, ja kaikki tuotteet eivät olleet suoraan vertailukelpoisia. Lopputulemana korien yksittäiset hinnat ja loppusummat olivat väärin ja sen vuoksi myös tiedot siitä, paljonko ruokakorit olivat kallistuneet.

Poistimme tarjoustuotteet vertailusta tai korjasimme normaalin hinnan. Vertailussa oli mukana Prisman 300 gramman kanan fileesuikalepaketti, kun muissa kaupoissa kokoluokka oli 450 grammaa. Vertailukelpoisuuden vuoksi laskimme 300 gramman pakkauksen kilohinnan perusteella uuden hinnan 450 gramman mukaan myös Prismalle.

Poistimme myös vertailusta tuotteet, joista ei ollut täyttä varmuutta, olivatko ne ehdottomasti halvimmat tuotteet juuri sillä hetkellä kaupassa. Nämä tuotteet olivat basilika, peruna ja jauheliha.

Julkaisemme hintavertailun uudelleen. Korjatuilla hinnoilla Prisman kauppakassi tulee halvimmaksi 54,66 eurolla. Lidlissä ostokset maksoivat 54,71 euroa ja Citymarketissa 59,74 euroa.

Emme laskeneet uusiksi korien hintamuutoksia, koska korjatut korit eivät ole enää vertailukelpoisia aiempiin vertailtuihin koreihin.

Aamulehti tarkistaa vertailun periaatteet ennen seuraavan kauppakassivertailun tekemistä.

Lue lisää: Vertailussa Lidl, Prisma ja Citymarket Tampereella: Missä on juuri nyt halvin kauppakassi? Tässä kaupassa hinnat ovat kallistuneet eniten kesän jälkeen

Oikaisu 7.12.2022 kello 14.02: korjattu kahvipaketin hinta Prismassa. 4,95 euroa ei ole tarjoushinta, vaan hinta määrärajoituksella. Seuraava paketti maksaa 6,49 euroa. Poistettu basilika, jauheliha ja peruna vertailusta, koska toimituksella ei ole varmuutta halvimmasta tuotteesta ostohetkellä kaupassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut