Yhdysvallat hyväksynyt yli 300 miljoonan dollarin asekaupan Suomeen

Suomi on tarjoutunut ostamaan hävittäjälentokoneissa käytettäviä ohjuksia ja liitopommeja.

29.11.2022 6:46

Washington

Yhdysvallat on hyväksynyt mahdollisen 323 miljoonan dollarin eli noin 310 miljoonan euron asekaupan Suomeen. Asiasta tiedottaa Yhdysvaltain asekaupoista ulkomaille vastaava DSCA-virasto.

Suomi on tiedotteen mukaan tarjoutunut ostamaan 40 kappaletta AIM-9X Block II -ohjuksia ja 48 kappaletta AGM-154 JSOW -liitopommeja. Aseita on tarkoitus käyttää Puolustusvoimien hävittäjälentokoneissa.

”Suomella ei tule olemaan vaikeuksia liittää näitä tarvikkeita puolustusvoimiensa toimintaan”, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan kauppa kehittää Suomen suorituskykyä ilmataisteluaseiden ja ilmasta maahan laukaistavien aseiden osalta sekä vahvistaa Yhdysvaltain suhteita Pohjoismaissa.

Tiedotteessa todetaan lisäksi, että kauppa vahvistaa Yhdysvaltain ulkopolitiikan ja kansallisen turvallisuuden lisäksi ”luotetun kumppanin” turvallisuutta. Suomen kuvaillaan myös olevan tärkeä poliittisen vakauden ja taloudellisen kehityksen tekijä Euroopassa.

Marraskuun alussa DSCA tiedotti Yhdysvaltain hyväksyneen noin puolen miljardin dollarin asekaupan Suomeen. Tuolloin hyväksyttiin mahdollinen raskaiden raketinheitinjärjestelmien ammusten kauppa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut