Tamk tekee nyt miljoonabisnestä myymällä koulutuksia ulkomaille – Seurasimme sairaanhoitaja­opiskelijoiden harjoittelua, tällaista on kenialaisten arki Ruovedellä

Koulutuksien myyminen on Tampereen ammattikorkeakoululle kasvava rahoituskeino ja ministeriöiden asettama tavoite. Keniassa on opiskeluikäistä väestöä runsaasti, ja valtio ostaa osalle koulutuksen ulkomailta.

Michelle Koech mittaa Sheila Kipkoechin verenpainetta manuaalisesti. Näin saadaan automaattimittaria tarkempi tulos myös rytmihäiriöpotilailla. Vasemmalla Angela Morgen Koech ja seisomassa Tracy Kosgei. Kipkoech aikoo jäädä töihin Suomeen ja ehkä erikoistua psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. ”Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on kehittynyt ja uskon, että saisin itsestäni parhaan esiin täällä.” Koech sanoo rakastavansa Suomen maata, joka on kaunis ja rauhallinen.

22.11. 5:00

Aamulehti

On ruoka-aika. Tampereen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelija Tracy Kosgei, 21, syöttää Ruoveden vanhainkodin asukasta, Aimo Rantalaa, 80. Rantalaa alkaa yskittää, ja Kosgei taputtaa häntä lempeästi olalle.

Miten teitä on hoidettu?

”Hyvin. Hauskaakin on ollut”, Rantala sanoo.

Mitä mieltä olette siitä, että vanhainkodissa on kenialaisia harjoittelijoita?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut