Näin hurjalla vauhdilla Tampereen ja Helsingin väliset junavuorot nyt täyttyvät – Tapasimme aamujunassa työmatkustajia, joiden suurin haave saattaa pian toteutua

Täpötäydet aamujunat todistavat, että pendelöijien määrä Tampereen ja Helsingin välillä palautui syksyn aikana pandemiaa edeltävälle tasolle. Aamulehden dataseuranta näyttää, kuinka nopeasti junat nyt täyttyvät. Hyppäsimme aamuseitsemältä junaan ja selvitimme, ketkä sillä matkustavat ja miksi. Miten työnteko onnistuu? Pendelöijien suurin haave, nopea ja toimiva verkkoyhteys, voi olla totta jo alle kahden vuoden päästä.

Helsingistä Tampereelle korona-aikana muuttanut Heidi Malinen pendelöi pääkaupunkiin keskimäärin kolmesti viikossa. Malinen työskentelee liikenne- ja viestintäministeriössä. Junamatka ei ole hänellä työaikaa. Malinen kannattaa tunnin junayhteyttä Tampereen ja Helsingin välille.

27.11.2022 5:30

Aamulehti

Tampereen keskustan voisi kuvitella olevan hiljainen maanantaina kello 6.40. Rautatieaseman edustalla kuitenkin tapahtuu. Tasainen ihmisvirta kulkee kohti asemarakennusta. Vain harvalla on isoja kantamuksia. Monella on mukana vain tärkeimmät – työvälineet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut