Hallitus on edistynyt riita-asioissa keskustan kompromissiehdotuksen pohjalta

Enemmistö jäljellä olevista lakiesityksistä annettava huomenna eduskunnalle - on mahdollista, että osa karsiutuu.

Varjoviisikkoa johtaa perhe ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), ja siihen kuuluvat muun muassa sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.)

16.11. 11:33

Hallitus on ainakin vähän toiveikkaampi kiistakysymysten ratkeamisesta kuin tähän saakka, luonnehtivat hallituslähteet. Puheenjohtajaviisikko keskusteli eilen illalla jumissa olevista lakihankkeista, ja STT:n tietojen mukaan asiat nytkähtivät neuvotteluissa eteenpäin.

Pääministeri Sanna Marin (sd) oli pyytänyt keskustalta viisikon kokoukseen kompromissiehdotuksen pattitilanteesta pääsemiseksi, ja sen pohjalta neuvoteltiin.

”Näyttäisi siltä, että nyt ollaan paremmassa asennossa”, eräs hallituslähde muotoilee.

Hallituksen on annettava huomenna enemmistö jäljellä olevista lakiesityksistä eduskunnalle, jotta ne ehditään käsitellä.

Vielä antamattomia lakihankkeita on useita, mutta kiperiä niistä on noin 14, kertoi niin sanottuun varjoviisikkoon kuuluva pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r) eilen.

Varjoviisikkoa johtaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd), ja siihen kuuluvat myös muun muassa sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk).

Varjoviisikko jatkaa työtä iltapäivällä, mutta varsinaisella viisikolla ei tänään ole kokousta.

Jos yksi ratkeaa, muutkin etenevät

Hallituslähteet muotoilevat, että jos yksi hankalista asioista ratkeaa, kaikki lähtevät menemään eteenpäin. Todennäköistä myös on, että kaikkia jäljellä olevia lakiesityksiä ei anneta eduskunnalle, vaan osa karsitaan pois. Se on varsin normaalia hallituskausien lopulla.

Suurinta kärhämää aiheuttanut saamelaiskäräjälain uudistus todennäköisesti annetaan torstaina eduskunnalle, ja keskusta jättää siihen eriävän mielipiteen. Lakiuudistusta ei kuitenkaan välttämättä ehditä eduskunnan perustuslakivaliokunnassa ruuhkan takia enää käsitellä tällä vaalikaudella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut