Valepoliisi soitteli vanhuksille ja sai pankkitunnukset – sitten lähtivät rahat

Valepoliisina esiintyneen miehen johtamaan petosorganisaatioon on kuulunut yhteensä noin 40 henkilöä.

15.11. 13:57 | Päivitetty 15.11. 15:23

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tänään vuonna 1981 syntyneen miehen valepoliisipetoksiin liittyvässä rikossarjassa. Miestä epäillään ainakin kuudesta eri rikoksesta. Rikosnimikkeet ovat törkeä rahanpesu ja törkeä petos.

Poliisin mukaan uhreja on toista kymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea. Rikosvahingon arvioidaan olevan kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa.

Epäilty oli soittanut iäkkäille ihmisille esittäytyen poliisiksi ja uhrien pankkitunnukset saatuaan mennyt näiden tileille ja siirtänyt rahaa luvattomasti eteenpäin.

Poliisin mukaan rahat yleensä siirrettiin erikseen tähän tarkoitukseen rekrytoitujen henkilöiden tileille. Heidän tehtävänään oli toimia rahanpesijöinä ja välittää rahat eteenpäin. Poliisin tietojen mukaan organisaatioon on kuulunut yhteensä noin 40 henkilöä.

Poliisin tutkinnanjohtajan Sakari Tuominen kertoo tiedotteessa, että rikoksia alettiin tutkia tänä kesänä. Hänen mukaansa rikoksista epäilty mies oli ollut puheluissa erittäin vakuuttava ja toiminut hyvin ammattimaisesti.

Tuominen kertoo Aamulehdelle, että rikosten jäljille päästiin, kun asianomistajat alkoivat rahojen hävittyä ottaa yhteyttä poliisiin. Osalta uhreista ehdittiin kuitenkin Tuomisen mukaan viedä jopa useita kymmeniä tuhansia euroja.

”Isoista rahoista on ollut kysymys”, Tuominen sanoo.

Tuominen muistuttaa, että poliisi ei koskaan kysy puhelimitse eikä muutenkaan kirjautumistietoja ihmisten pankkipalveluihin, eikä niitä tule koskaan luovuttaa kenellekään tuntemattomalle.

Juttua päivitetty 15.11.2022 kello 15:23: Lisätty tutkinnanjohtajan kommentit.

Juttua päivitetty 15.11.2022 kello 14.11: Lisätty epäiltyjen rikosten kappalemäärä sekä rikosnimikkeet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut