Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 103–73

Neljä oppositiopuoluetta oli jättänyt välikysymyksen hallituksen EU-vaikuttamisesta ennallistamisasetuksessa.

Sdp:n puheenjohtaja ja pääministeri Sanna Marin eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 10. marraskuuta 2022. Keskusta otti saamelaiskäräjälain asiakirjat pöydälle tänään valtioneuvoston istunnossa.

11.11. 13:08 | Päivitetty 11.11. 15:05

Helsinki

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 103–73. Kaikki paikalla olleet hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät luottamuksen puolesta.

Neljä oppositiopuoluetta oli jättänyt välikysymyksen hallituksen EU-vaikuttamisesta ennallistamisasetuksessa. Hallitus vastasi välikysymykseen keskiviikkona.

Tätä ennen hallitus kiisteli julkisuudessa välikysymyksen vastauksen laadinnasta alkuviikolla. Muista puolueista syytettiin keskustaa siitä, että se olisi vaikeuttanut vastauksen laadintaa. Ennen keskiviikon keskustelua puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko kertoi keskustaryhmän olleen tyytyväinen vastauksen kehittymiseen.

Välikysymyksessä kokoomus, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt haastoivat hallitusta Euroopan komission esittämästä luonnon ennallistamista koskevasta asetuksesta. Asetus velvoittaisi jäsenmaita edistämään luonnon monimuotoisuuden elpymistä.

Opposition mukaan hallitus on epäonnistunut Suomen etujen valvonnassa, sillä Suomelle koituvat kustannukset olisivat asetuksen mukaan unionin kolmanneksi korkeimmat ja suhteellisesti kaikkein korkeimmat.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi oppositiolle keskiviikkona, että Suomen tavoitteena on alentaa kustannuksia merkittävästi. Hänen mukaansa Suomella olisi myös perusteet äänestää asetusta vastaan, jos lopputulos ei miellytä.

Suomen virallisen kannan ehdotettuun asetukseen päättää suuri valiokunta. Itse asetuksen kohtalo unionissa saattaa ratketa vasta seuraavalla vaalikaudella.

Perjantain äänestyksestä poissa oli 23 kansanedustajaa. Kukaan ei äänestänyt tyhjää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut