IS: Paloittelu­murhaaja Virpi Butt on kuollut

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Virpi Butt on kuollut jo vuonna 2021. Asiasta ei tiettävästi ole aiemmin kerrottu julkisuudesta.

Virpi Butt kuvattiin oikeudessa vuonna 2003.

8.11. 17:47

Paloittelumurhaaja Virpi Butt on kuollut, kertoo Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Butt on kuollut jo vuonna 2021. Asiasta ei tiettävästi ole aiemmin kerrottu julkisuudesta.

Butt oli kuollessaan 49-vuotias.

Niin kutsutusta Pirkkalan paloittelumurhasta elinkautiseen tuomittu Butt vapautui ehdonalaiseen uudenvuodenaattona vuonna 2018. Ennen vapautumistaan hän vaihtoi nimensä Lucrezia Francesca Pandora Buttiksi.

IS:n tietojen mukaan Butt olisi solminut viimeisinä vuosinaan avioliiton, jonka myötä hänen sukunimensä muuttui.

IS:n mukaan Butt asettui vapautumisensa jälkeen pienelle paikkakunnalle Pirkanmaan ja Satakunnan rajamaille, mutta hän vietti viimeiset aikansa ulkomailla.

Buttin ja hänen miespuolisen ystävänsä tekemät henkirikokset herättivät suurta valtakunnallista huomiota aikanaan. Molemmat henkirikokset olivat huomattavan raakoja.

Butt murhasi 26-vuotiaan miehen tämän asunnossa Pirkkalassa iskemällä 13 kertaa veitsen selkään sekä viiltelemällä kaulaan juhannusaattona 2003.

Butt oli tavannut miehen edellisiltana ja viettänyt hänen kanssaan vuorokauden. Riitaa heillä ei ollut. Butt soitti ystävänsä paloittelemaan ruumiin.

Henkirikos tuli poliisin tietoon vasta, kun Butt kehuskeli teolla ravintolassa. Poliisi pääsi tällöin myös Buttin ystävän tekemän toisen henkirikoksen jäljille.

Mies oli murhannut ensimmäisen uhrin, 29-vuotiaan miehen, Buttin asunnossa toukokuussa 2002. Uhri oli seurustellut jonkin aikaa Buttin kanssa. Hänet tuotiin ravintolasta huomattavan humalaisena Buttin asuntoon.

Butt harrasti voimailua, ja hänet tunnettiin myös entisenä tv-gladiaattorina, sillä hän esiintyi Renny Harlinin Gladiaattorit-ohjelmassa nimellä Timantti vuosina 1993–1994.

Oikeudessa Butt vetosi muun muassa siihen, että pitkään jatkunut hormonien käyttö oli tehnyt hänestä väkivaltaisen ja arvaamattoman.

Lue lisää: Paloittelumurhaaja Virpi Butt vapautuu vankilasta maanantaina – murhat tehtiin Tampereella ja Pirkkalassa

Lue lisää: Virpi Butt vapautuu vankilasta: Näin Aamulehti uutisoi raa'oista paloittelumurhista Pirkkalassa ja Tampereella

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut