Suomeen saapunut syysmyräkkä voimistaa tuulia Pirkanmaalla – Ilmatieteenlaitos varoittaa

Suuria vahinkoja ei ole odotettavissa, mutta yksittäisiä puita voi kaatua.

Tuleva viikko näyttää marraskuisen harmaalta. Kuva on viime syksyltä.

29.10. 15:55

Aamulehti

Suomeen saapunut syysmyräkkä aiheuttaa voimakkaita tuulia myös Pirkanmaalla. Tuuli yltyy lauantai-iltaa kohti ja kääntyy luoteeseen.

Voimakkuudeltaan tuuli on navakkaa, puuskissa kovaa. Myrskyä ei Pirkanmaalle odoteta. Kovimmissa puuskissa tuulennopeus voi yltää 15 metriin sekunnissa.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulesta varoituksen perjantai-illan kello 18 ja keskiyön välille. Ilmatieteenlaitoksen mukaan tuuli voi kaataa yksittäisiä puita ja aiheuttaa lyhyitä sähkökatkoja.

”Tuulen suunta on epätyypillinen, sillä useimmiten Suomessa tuulet tulevat lounaasta. Laajempia vahinkoja ei ole odotettavissa”, sanoo meteorologi Iiris Viljamaa Ilmatieteen laitokselta.

Tuuli tyyntyy osin yön aikana ja lisää sunnuntaina päivällä. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä on odotettavissa tyyntä ja selkeää. Lämpötila painuu 2–3 astetta pakkasen puolelle.

Maanantaiaamuna tienpinnat voivat olla jäässä.

”Jos auto ei ole tallissa tai katoksessa, hyvä varoitusmerkki on, jos auton lasit ovat jäässä ja ne joutuu skrapaamaan.”

Maanantain aikana sää pilvistyy uudelleen ja lauhtuu. Illalla odotetaan taas sadetta. Kaikkiaan ensi viikko näyttää harmaalta.

”Sääkartat menevät vähän tylsiksi ja harmaiksi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut