Syyttäjä: Teemu Torssosen syyttämättäjättämistä ei peruta Pekka Katajan murhan yritystä koskevassa jutussa

28.10. 13:35 | Päivitetty 28.10. 13:41

Helsinki

Syyttäjät eivät peruuta Jyväskylän entisen kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen syyttämättäjättämistä perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneessa murhan yrityksessä. Syyttämättäjättämispäätöksen kumoamista harkittiin poliisin tekemän lisätutkinnan takia. Syyttäjien mukaan lisätutkinta ei kuitenkaan anna edellytyksiä peruuttaa aiempaa päätöstä. Asia jää näin Torssosen osalta aiemman syyttämättäjättämispäätöksen varaan.

Kataja pahoinpideltiin kotonaan Jämsän Jämsänkoskella heinäkuussa vuonna 2020.

Torssonen oli alkuperäisen esitutkinnan aikana asiassa epäiltynä. Syyttäjä päätyi tällöin tekemään hänen osaltaan syyttämättäjättämispäätöksen ei näyttöä -perusteella. Hän on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet rikosepäilyt.

Asiassa syytteen murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta sai nelikymppinen, Torssosta tämän poliittisessa työssään tukenut mies. Hän on kiistänyt liittyneensä hyökkäykseen mitenkään.

Paketissa Torssosen ja syytteen saaneen sormenjäljet

Kataja pahoinpideltiin kotonaan Jämsän Jämsänkoskella 17. heinäkuuta 2020. Kaksi miestä tunkeutui aamupäivällä hänen asuntoonsa tekaistun pakettitoimituksen varjolla. Katajalle sanottiin paketin olevan perussuomalaisten puoluetoimistolta.

Kun Kataja avasi oven, tekijät ryntäsivät sisään ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai muulla esineellä. Väkivallanteon jälkeen tekijät pakenivat paikalta, mutta paketti jäi asuntoon.

Käräjillä syyttäjän mukaan keskeistä näyttöä jutussa olivat Katajan asunnosta löytyneestä paketista saadut sormenjäljet, joita tutkimuksissa yhdistettiin syytettyyn mieheen ja Torssoseen. Syyttäjä katsoi, että Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden kariutuminen, johon Kataja oli vaikuttamassa, oli motiivi teolle. Syytteen saanut mies oli toiminut Torssosen tukiyhdistyksen puheenjohtajana.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi keväällä 2021 antamassaan tuomiossa, että miehen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily ja hylkäsi syytteen. Syyttäjä on valittanut käräjätuomiosta hovioikeuteen.

Lisäys 28.10.2022 kello 13.40: Tydennetty juttua tapahtumien kuvauksella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut