Helen korottaa roimasti sähkön hintaa – Kysyimme, mitkä ovat Tampereen sähkölaitoksen suunnitelmat

Helsingin kaupungin energiayhtiö kohdistaa noin 60 prosentin hinnankorotuksensa niihin talouksiin, joissa on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Tampereella hintoja mietitään tarkasti lähitulevaisuudessa.

Toimitusjohtaja Jussi Laitisen mukaan Tampereen sähkölaitoksella ei ole juuri nyt konkreettisia suunnitelmia sähkön asiakashintojensa nostamiseksi. Laitinen kuvattiin 7. syyskuuta.

26.10. 18:04

Aamulehti

Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen järkytti tiistaina monia asiakkaitaan tiedottamalla mittavista hinnankorotuksista toistaiseksi voimassa oleviin sähkösopimuksiinsa. Yhtiö perustelee uutta korotusta pörssisähkön korkeilla päivähinnoilla.

Helen nostaa joulukuun alusta lähtien asiakashintojaan keskimäärin 60 prosentilla, mikä tarkoittaa, että perussähkö maksaa noin 38,3 senttiä kilowattitunnilta. Lokakuussa voimaan tulleen edellisen hinnankorotuksen jälkeen Helenin perussähkön hinta on ollut noin 24 senttiä kilowattitunnilta.

Tampereen sähkölaitoksella ei ole suunnitelmissa tehdä Helenin kaltaisia korotuksia sähkön hintaan lähiaikoina, kertoo toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Lue lisää: Miksi sähkön hinta nousee pilviin, vaikka Suomessa tuotantoa riittää? Lue tämä juttu, niin ymmärrät

Lue lisää: 25 vastausta huippukalliista sähköstä juuri nyt – poimi tästä rahanarvoiset vinkit

”Tällä hetkellä meillä ei ole suunnitteilla korotuksia, mutta me seuraamme tätä markkinatilanteen kehitystä kuitenkin tarkasti koko ajan”, Laitinen toteaa.

Hän kuitenkin myöntää, että alkuvuoden hintataso näyttää hankalalta ja Tampereellakin jouduttaneen miettimään lähitulevaisuudessa, mitä hintojen kanssa tehdään.

”Ei tässä ole mikään muuttunut, vaikka kaasun hinta on tullut tilapäisesti alas. Edelleenkin, jos tulee kylmä talvi, kaasun hinta alkaa nousemaan Keski-Euroopassa ja sitten alkaa sähkön hintakin nousemaan. Perusperiaate taustalla on se, että jos Eurooppaan tulee kylmä sää, sähkön hinnat lähtevät kyllä merkittävään nousuun.”

Tampereen sähkölaitos myy uusille asiakkaille tällä hetkellä vain toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta, jonka hinnoittelu perustuu pörssisähköön.

Suomen sähkönsiirrosta kantaverkossa vastaavan Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen mukaan pörssisähkön keskihinta on ollut Suomessa 19,3 senttiä kilowattitunnilta kuluneen seitsemän vuorokauden aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut