Vaikka jokaisella meistä olisi terapeutti, mielenterveys­ongelmat eivät poistu – Uusi verkosto saattaa olla oikeilla jäljillä

Mielenturvaa-verkosto näyttää pureutuvan juuri ongelman ytimeen. Mitä jos työntekijöitä ei miellettäisikään enää pelkästään kulueräksi ja resurssiksi?

20.10. 5:00

Aamulehti

Työelämä on muuttunut muutamassa vuodessa aiempaa hektisemmäksi. Sen huomaa myös toimittajan työssä: Vielä muutama vuosi sitten, kun soitti haastateltavalle, haastattelu onnistui usein siinä hetkessä. Jos juttutuokio ei sopinut sillä minuutilla, se onnistui usein korkeintaan tunnin, kahden kuluttua.

Nykyään puhelimeen kuulee, kun haastateltava avaa kalenterin ja etsii sopivaa hetkeä palaveriputkien ja muiden kiireiden keskeltä. ”Sopiiko ensi viikon tiistaina kello 15 ja 16 välillä? Minulla saattaisi silloin olla vartin mittainen tauko” on ihan tavallinen vastaus näinä päivinä.

Ei mikään ihme, että ihmiset kuormittuvat, tuntevat riittämättömyyden tunnetta ja uupuvat.

Mielenturvaa-verkosto näyttää olevan asian ytimessä siinä mielessä, ettei se yritä tarjota ratkaisuksi pelkästään mielenterveyspalveluita osaksi työterveyttä. Sen tärkein sanoma on mielenterveysongelmien ennaltaehkäisy. Sitäkään ei vaadita pelkästään työntekijältä, päinvastoin, verkosto haluaa muuttaa työpaikkojen toimintakulttuureja. Tavoitteisiin kuuluu rajojen yhteistä määrittelyä ja sopimista, tunnekeskustelua ja hyvin organisoitua työtä, jonka avulla voidaan välttää sekaannuksia ja myös sieltä tulevaa kuormitusta.

Kuten Pirkanmaan osuuskaupan työhyvinvointipäällikkö Jaana Salo toteaa, ihmismieli kuormittuu jatkossakin. Siitä koituvat mielenterveysongelmat ovat taatusti tulleet jäädäkseen.

Lue lisää: Mielenterveysongelmat lisääntyvät voimakkaasti työpaikoilla, mutta Pirkanmaan osuuskaupassa suunta on täysin toinen – Näin siinä on onnistuttu

Vaikka jokaisella meistä olisi henkilökohtainen terapeutti ja hoitoa saatavilla mielenterveysongelmiin, se ei poistaisi ongelmaa, joka on työelämässä ja yhteiskunnassa.

Mielenturvaa-verkosto näyttää pureutuvan juuri ongelman ytimeen. Mitä jos työntekijöitä ei miellettäisikään enää pelkästään kulueräksi ja resurssiksi? Mitä jos työntekijöitä alettaisiin kohdata sellaisina kuin he ovat – ihmisinä?

Verkosto on uusi, ja jää nähtäväksi, löytyykö järjestöjen, työpaikkojen ja mielenterveysammattilaisten yhteistyöllä ratkaisuja. Oikeilla jäljillä näytetään olevan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut