Der Spiegel: 12 Euroopan maata kiinnostunut yhteisestä ohjus­puolustuksesta Saksan kanssa, Suomi mukana

Lehden tietojen mukaan Saksa harkitsee israelilaisen Arrow-järjestelmän hankkimista.

Saksa olisi Israelin mukaan kiinnostunut israelilaisen Arrow-ohjusjärjestelmän ostamisesta.

12.10. 18:38

Yhteensä 12 eurooppalaista valtiota on kiinnostunut yhteisestä ohjus­torjunta­järjestelmästä Saksan kanssa, kertoo saksalaislehti Der Spiegel. Lehden mukaan maiden ulkoministerit aikovat antaa vielä keskiviikkona Nato-maiden Brysselin-tapaamisessa yhteisen aiejulkilausuman asiasta. Der Spiegelin tietojen mukaan mukana on myös Suomi.

Lehden mukaan Suomen lisäksi Belgia, Bulgaria, Tšekki, Viro, Norja, Liettua, Latvia, Romania, Slovakia, Slovenia ja Hollanti olisivat mukana julkilausumassa. Puola sen sijaan on lehden mukaan ilmoittanut, ettei hanke sitä kiinnosta. Samoin Ranska on kertonut, ettei se halua mukaan Saksan hankkeeseen.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz teki aloitteen Saksan ja naapurimaiden yhteisestä ohjus­torjunta­järjestelmästä puheessaan Prahassa elokuun lopussa.

Israelin pääministeri Yair Lapid puolestaan kertoi syyskuisella Saksan-vierailullaan, että Saksa olisi kiinnostunut israelilaisen Arrow-ohjusjärjestelmän ostamisesta. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Yhdysvallat ja Israel ryhtyivät rakentamaan ballistisia ohjuksia torjuvaa Arrow-järjestelmää jo 1980-luvulla. Uusin versio eli Arrow 3 otettiin Israelissa käyttöön viisi vuotta sitten. Hypersoonisia ohjuksia käyttävä järjestelmä pyrkii tuhoamaan ballistiset ohjukset jo ilmakehän ulkopuolella. Sitä voidaan käyttää myös satelliittien tuhoamiseen.

Der Spiegelin mukaan Arrow-järjestelmän ainoa varjopuoli on sen hinta eikä Saksa ole halukas miljardiluokan investointiin yksinään.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut