Puolustus nimesi HS:n vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen ja päätoimittaja Antero Mukan uusiksi todistajiksi Viestikoekeskus-jutussa

Niemen ja Mukan on tarkoitus todistaa siitä, ettei esihenkilötehtävissä työskennellyt syytetty päättänyt julkaisemisesta.

5.10. 10:11 | Päivitetty 5.10. 10:26

Helsingin Sanomien 16. joulukuuta 2017 julkaiseman Viestikoekeskus-jutun julkaisupäätöksen on tehnyt lehden toimituksen johto, sanoo kahta asiassa syytettyä toimittajaa puolustava asianajaja Kai Kotiranta.

Hänen mukaansa juttu siirrettiin tarkastettavaksi ja hyväksyttäväksi toimituksen johdolle 14. joulukuuta ja se hyväksyttiin ja sen julkaisemisesta päätettiin 15. joulukuuta. Kotirannan mukaan syytetyillä toimittajilla ei ole ollut mitään tekemistä julkaisuprosessin tai päätöksenteon kanssa.

Oikeudenkäynnin tauolla Kotiranta ei kommentoinut, ketä toimituksen johdolla tässä tapauksessa tarkoitetaan.

–  Tähänkin saadaan varmaan vastaus ja valotusta sitten, kun kuullaan päätoimittajia oikeudenkäynnissä. Lähtökohtaisesti Helsingin Sanomien toimituksen johto on havaittavissa ja selvitettävissä.

Puolustus nimesi päätoimittajat uusiksi todistajiksi

Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-uutisointia koskevassa oikeudenkäynnissä on tänään kuultu syyttäjien ja puolustuksen asiaesittelyä. Syyttäjät vaativat kolmelle toimittajalle ehdollisia vankeusrangaistuksia turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja sen yrityksestä.

Oikeudenkäynnissä on kyse HS:n julkaisemasta artikkelista ja sen jälkeen julkaistavaksi aiotusta artikkelikokonaisuudesta, jotka koskivat Puolustusvoimien Viestikoekeskusta. Syyttäjän mukaan ne sisälsivät sotilastiedustelua koskevaa tietoa, joka on Suomen ulkoisen turvallisuuden takia määrätty salassa pidettäväksi.

Syytettyinä asiassa ovat kaksi julkaistun artikkelin kirjoittajiksi merkittyä toimittajaa ja esimiestehtävissä työskennellyt toimittaja. Kaikki kiistävät syytteet.

Puolustus ilmoitti tänään kutsuvansa uusina todistajina vastaavan päätoimittaja Kaius Niemen ja päätoimittaja Antero Mukan. Heidän on tarkoitus todistaa siitä, ettei esimiestehtävissä työskennelleellä syytetyllä ole asemassaan ollut toimivaltaa tehdä artikkelin julkaisupäätöksiä.

–  En ota kantaa vielä siihen, mitä siellä kuulemisessa tulee ilmenemään ja mitä siellä selviää. Meille keskiössä on se, että vastaajat eivät syyllistyneet siihen tekoon, josta heille rangaistusta vaaditaan, Kotiranta sanoi.

Helsingin Sanomia ja Aamulehteä julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut