Iranin naisten mielenosoituksia tuettiin ympäri maailman – ruotsalaisen pidätystä ei vahvistettu

Ruotsalaisen mielenosoittajan pidätykselle ei ole saatu vahvistusta.

Iranin naisten tueksi pidettiin mielenosoitus myös Tampereen keskustorilla 1. lokakuuta.

1.10. 14:28 | Päivitetty 1.10. 14:48

Tukholma/Pariisi

Iranin naisten tueksi on tänään järjestetty tukimielenosoituksia ympäri maailman. Samalla jatkuivat myös mielenosoitukset Iranissa, jossa varsinkin naiset ovat lähteneet kaduille vaatimaan suurempia vapauksia ja protestoimaan 22-vuotiaan Mahsa Aminin kuolemaa niin sanotun siveyspoliisin käsissä.

Sosiaalisen mediaan jaettujen videoiden perusteella kansa lähti kadulle ainakin Iranin pääkaupungissa Teheranissa sekä Mashhadin ja Kermanshahin kaupungeissa.

Iranilaisen kansalaisjärjestön mukaan tukimielenosoituksia järjestettiin 159 kaupungissa ympäri maailmaa.

Mielenosoitukset Iranissa alkoivat Aminin kuoleman jälkeen 16. syyskuuta. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan viime viikkojen mielenosoitukset ovat olleet rajuimmat Iranissa sitten vuoden 2019, jolloin yli 300 ihmistä kuoli polttoaineiden hinnankorotusten takia puhjenneessa protestiaallossa.

Iran on syyttänyt ulkomaisia toimijoita mielenosoituksista ja mielenosoittajien yhteenotoista turvallisuusjoukkojen kanssa.

Ruotsissa ulkoministeriö ilmoitti selvittäneensä Iranista tulleita tietoja, että maassa olisi pidätetty kymmenkunta ulkomaalaista mielenosoittajaa, joiden joukossa olisi myös Ruotsin kansalainen. Ministeriön mukaan se ei ole ainakaan toistaiseksi kyennyt vahvistamaan tietoa ruotsalaisen pidätyksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut