Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus taas uusiksi – Puheenjohtaja väistyy terveydellisistä syistä, tilalle Tampereen kaupungin turvallisuusjohtaja

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitus saa puheenjohtajakseen Jouni Perttulan.

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula on hallintotieteiden maisteri ja hallitusammattilaisen HHJ-tutkinnon suorittanut entinen poliisi Sastamalasta. Hänet kuvattiin sähkökriisiä käsitelleessä Aamulehden studiokeskustelussa 22. syyskuuta 2022.

28.9. 14:13 | Päivitetty 28.9. 16:07

Aamulehti

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen kokoonpano muuttuu taas. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi huhtikuussa valittu hallitusammattilainen Tom Liljeström jättää tehtävänsä. Uudeksi puheenjohtajaksi ryhtyy hallituksen melko tuore jäsen, Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja, sastamalalainen Jouni Perttula.

Samassa kokouksessa tiistaina 27. syyskuuta Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitukseen nimitettiin myös kolme uutta jäsentä: yritysasiantuntijapalveluja tarjoavan Lanterran yrittäjä, maanviljelijä Timo Jaakkola Sastamalasta, teknologiayhtiö Vincitin perustaja, hallitusammattilainen Mikko Kuitunen Tampereelta sekä tekonivelsairaala Coxan toimitusjohtaja, hallitusammattilainen Kristiina Michelsson Tampereelta.

Jaakkola istuu jo muun muassa Pirkanmaan osuuskaupan hallituksessa. Kuitunen on muun muassa konepajayhtiö Robitin hallituksessa. Michelsson on muun muassa Tampere-talon, terveyden ja hyvinvoinnin laitteita valmistavan Lojerin, Tampereen Kauppakamarin ja insinööritoimisto Comatecin hallituksissa.

Pirkanmaan Lähi-Tapiola

Uusi hallitus

Puheenjohtaja: Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula Sastamalasta.

Varapuheenjohtaja: Lähi-Tapiola-ryhmän henkilöstöjohtaja Susa Nikula Helsingistä.

Jäsenet: Toimitusjohtaja Timo Jaakkola Sastamalasta, Lähi-Tapiola keskinäisen vahinkoyhtiön lakiasiainjohtaja Teija Kerminen Espoosta, hallitusammattilainen Mikko Kuitunen Tampereelta, johtajaylilääkäri Teija Kulmala Kangasalta, Lähi-Tapiola keskinäisen vahinkoyhtiön varatoimitusjohtaja Mika Makkonen Espoosta, toimitusjohtaja Kristiina Michelsson Tampereelta, juristi Tommi Mustonen Tampereelta, toimitusjohtaja Miikka Seppälä Ylöjärveltä.

Toimintakulttuuria uudistettu

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksessa on vastedes siis kymmenen jäsentä, kun aiemmin heitä on ollut kahdeksan.

Nyt puheenjohtajana aloittavan Jouni Perttulan mukaan Pirkanmaan Lähi-Tapiolassa on kevään ja kesän aikana aloitettu toimintakulttuurin uudistaminen. ”Se on edennyt hienosti uuden toimitusjohtajan johdolla.”

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan uutena toimitusjohtajana aloitti elokuussa Minna Metsälä. Edellinen, pitkäaikainen toimitusjohtaja Pentti Kuusela jätti tehtävänsä helmikuussa.

Jouni Perttula on toiminut Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksessa vasta kesästä 2021. Hänellä on kokemusta yhdistysten hallituksista ja hän on suorittanut hallitustyöskentelyn HHJ-tutkinnon, mutta yritysten hallituksista hänellä ei ole aiempaa kokemusta. ”Meillähän on nyt huikean hyvä hallitus. Näen itseni pelintekijän roolissa niin, että parhaalla tavalla pystymme hyödyntämään hallituksen jäsenten osaamista. Ei kyse ole vain minun osaamisestani, vaan siitä, että osaan sitä joukkoa luotsata. Katson, että siinä minulla on työni kautta paljon vahvuuksia”, Perttula kuvaa puhelimessa valmiuksiaan puheenjohtajaksi.

Hän sanoo ottavansa puheenjohtajan tehtävän myös mahdollisuutena ammatilliseen kehittymiseen. ”Haluan tuoda Lähi-Tapiolaan erityisesti riskienhallintaosaamistani. Ajattelen tätä muuttuvaa, monimutkaistavaa ympäristöä, jossa elämme. Voin antaa, mutta voin saada paljon itsekin.”

Lue lisää: Pääjohtaja Juha Koponen kertoo, miten Lähi-Tapiolassa aiotaan vastedes puuttua häirintään – ”Suhtaudun äärimmäisellä vakavuudella”

Puheenjohtaja lähtee osaksi terveyshuolien vuoksi

Tom Liljeström valittiin Pirkanmaan Lähi-Tapiolan puheenjohtajaksi vasta viime huhtikuussa sen jälkeen, kun aiempi puheenjohtaja Harri Talonen joutui jättämään tehtävänsä Pirkanmaan Lähi-Tapiolan kriisissä. Myös muut hallituksen jäsenet vaihtuivat keväällä lukuun ottamatta Jouni Perttulaa ja juristi Tommi Mustosta. Pirkanmaan Lähi-Tapiolaa koetteli keväällä kriisi Aamulehden kerrottua entisen toimitusjohtajan Pentti Kuuselan asiattomasta käytöksestä, yhtiön työilmapiirissä vuosia jatkuneista vakavista ongelmista sekä yhtiön erikoislaatuisista toimintatavoista.

Entinen toimitusjohtaja Pentti Kuusela on kiistänyt kaikki häneen kohdistetut väitteet.

Lue lisää: Vakuutusyhtiöstä paljastuu törkeyksiä: seksuaalista häirintää, vuosien kiusaamista, bordellitarinoita, erikoisia mökkitalkoita – Päähenkilönä ”Pirkanmaan keisari”

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan lähettämässä mediatiedotteessa Tom Liljeström sanoo, että hänen tehtävänsä oli alun perinkin ajateltu vain määräaikaiseksi.

”Tehtävänäni oli uuden toimitusjohtajan valitseminen ja hallitustyöskentelyn organisointi kevään 2022 muutosten jälkeen. Toimitusjohtajan valinta on saatettu loppuun”, Tom Liljeström sanoo tiedotteessa ja lisää terveydellisen tilanteensa vaativan uudelleen arviointia.

”Neljäs veritulppa ei ole leikin asia, joten matkustaminen, pitkät istumiset ja kokoustaminen ovat minulle riskejä. Vaikka sanotaan, että johtaminen onnistuu Teamsillakin, koen, että hallituksen kipparointi vaatii läsnäoloa.”

Liljeström asuu Lohjalla ja sanoo tiedotteessa, että jatkuva ajaminen Lohjan ja Tampereen väliä ei ole hänen terveydelleen turvallista.

Lue lisää: Lisää paljastuksia vakuutusyhtiöstä: kuollut hevonen sai henkivakuutuksen, Katiska-huumevyyhdin ”pankkiirin” yritykset haluttiin vakuuttaa – KRP teki esiselvityksen, Finanssivalvonta seuraa

Paikallisuutta ja osaamista liiketoiminnasta

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa katsoo tiedotteessa hallituksen olevan nyt entistä monipuolisempi ja siinä yhdistyvän pirkanmaalaisen, paikallisen osaamisen ja ammattitaitoisen liiketoimintaosaamisen.

”Uudet jäsenet tuovat kokoonpanoon finanssialan tuntemusta, digitalisaatio-osaamista, strategista ajattelua sekä maatalousalan vahvaa kokemus- ja tietopohjaa.”

Täydennys 28.9.2022 kello 16.04: Lisätty Jouni Perttulan haastattelukommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut