Ensimmäiset tuotantokeittiö Padassa valmistetut ateriat syödään 5. lokakuuta – tuotanto käynnistyy asteittain

Nyt on uudessa rakennuksessa on menossa testausvaihe, parhaillaan viimeistellään ruokaohjeita ja säädetään koneita ja laitteita.

Voimian tuotantojohtaja Tuija Silván kertoo, että Pata-tuotantokeittiön tuotanto alkaa asteittain. Ensimmäiset ruuat lähtevät kouluihin lokakuun ensimmäisellä viikolla.

22.9. 19:28

Aamulehti

Pirkanmaan Voimian uusi ja suuri tuotantokeittiö Pata aloittaa vaiheittain syksyn aikana. Ensimmäiset ateriat lähtevät kouluihin lokakuun ensimmäisellä viikolla. Marraskuun lopussa ruokaa aletaan toimittaa päiväkoteihin. Ensi vuoden alussa mukaan tulevat toinen aste ja lukiot.

Ensimmäisen kerran Padassa valmistettua ruokaa syödään osassa tamperelaisia kouluja keskiviikkona 5. lokakuuta.

Nyt on menossa testausvaihe. Ruokaohjeita viimeistellään, koneita ja laitteita säädetään.

”Uudessa rakennuksessa on aina pieniä korjattavia asioita, mutta ne eivät vaikuta tuotannon aloittamiseen”, sanoo Voimian tuotantojohtaja Tuija Silván. Silvanin mukaan joitain lattiasaumauksia ja maalauksia on uusittu.

Kun Tampereen Lahdesjärvellä oleva keittiö on täydessä toiminnassa siellä valmistetaan kaikki Tampereen päiväkoti- ja kouluruoka-annokset. Pata-nimen saanut tuotantokeittiö korvaa Voimian nykyisten noin 30 kouluruokaa valmistavan tuotantokeittiön toiminnan. Koulujen nykyiset keittiöt jatkavat palvelukeittiöinä, joissa muun muassa keitetään perunat ja pastat sekä valmistetaan salaatit.

Vuoden vaihteen jälkeen annoksia valmistetaan päivittäin noin 33 000, ja ne menevät noin 150 päiväkotiin, kouluun ja toisen asteen oppilaitokseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut