Suomi pyytää: Rajoilta käännytettävät venäläiset asetettava maahan­tulo­kieltoon tai viisumit mitätöitävä – estäisi pääsyn muihinkin maihin

”Suomi pitää tärkeinä toimia EU:n yhteisen linjan aikaansaamiseksi Venäjän viisumirajoitusten osalta”, tiedotteessa todetaan.

Nuijamaan rajanylitysasema syyskuussa.

20.9. 16:16

Suomi on lähettänyt Euroopan komissiolle tiistaina kirjeen Venäjän kansalaisten viisumirajoituksista, tiedottaa ulkoministeriö.

Suomi haluaisi, että Schengen-alueen maat mitätöisivät tai kumoaisivat venäläisten viisumit tai asettaisivat heidät maahantulokieltoon samalla, kun ne käännyttävät heidät rajaltaan. Suomi pyytää komissiota suosittelemaan näin.

Jos yksi Schengen-maa on kumonnut tai mitätöinyt Venäjän kansalaisen viisumin tai asettanut tämän maahantulokieltoon, toiset maat voivat estää henkilön pääsyn maahan omalla rajallaan. Tällöin perusteena on puuttuva viisumi tai Schengen-alueen maahantulokielto.

”Näin estetään samoilta henkilöiltä mahdollisuus yrittää pääsyä Schengen-alueelle jonkin muun maarajan tai lentoreitin kautta”, tiedotteessa todetaan.

Suomi esitti maanantaina EU:n ulkoministerikokouksessa, että turistiviisumit tulisi ottaa EU:n pakotteiden piiriin. Tiedotteen mukaan Suomi pitää tärkeinä toimia EU:n yhteisen linjan aikaansaamiseksi Venäjän viisumirajoitusten osalta.

Suomesta tuli maanantaina venäläisturisteille ainut maareitti Venäjältä EU:hun, kun Puolan, Viron, Latvian ja Liettuan päätös sulkea rajansa venäläisturisteilta astui voimaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut