Tämä mies sai aikaan mullistuksen, joka laski joukkoliikenteen lippujen hintoja – Nyt Lauri Helke, 40, jättää bussibisneksen ja siirtyy pomoksi rautateille

Onnibus-yhtiöstä tuttu diplomi-insinööri Lauri Helke vaihtaa lokakuun alussa maanteiltä raiteille. Tavoitteena on nostaa uuden työnantajan kahden prosentin osuus rahtimarkkinasta kymmeneksi. Kokenut logistiikka- ja kuljetusalan asiantuntija on enemmän kuin valmis haasteeseen. Pirkanmaalla kiisteltyyn Puskiaisten tieoikaisuun hänellä on selvä kanta: ”Ei tarvita”.

Diplomi-insinööri Lauri Helke valokuvattiin Tampereella Hämeenkadun ja Rautatienkadun risteyksessä. Tampereen liikenne on hänelle varsin tuttua. Hän on suunnitellut seutukunnan joukkoliikenteen yksityiskohtia ja ajanut bussia täällä.

18.9.2022 6:30

Aamulehti

Bussiliikenteen mullistaja, sinnikäs ja kärsimätön Lauri Helke, 40, siirtyy pomoksi rahtiraiteille. ”Minulla on intohimo vain tälle suhteellisen kapealle alalle”, hän sanoo logistiikka- ja kuljetusalasta.

Hän kuvaili itseään sinnikkääksi ja kärsimättömäksi viisi vuotta sitten julkaistussa haastattelussa. Mullistaja, murtaja ja muut vahvat adjektiivit ovat median hänestä käyttämiä määreitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut