Hoitajien lakko Kanta-Hämeen teho-osastolla siirtyy maanantaille

Hoitajien vuorokauden mittaisen lakon odotettiin alkavan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoi tiistaina, että hoitajaliittojen kaavailema lakko siirtyy maanantaille. Rytkönen kuvattiin valtakunnan­sovittelijan toimistolla Helsingissä 20. elokuuta.

13.9. 11:07 | Päivitetty 13.9. 11:34

Hoitajaliittojen Tehyn ja Superin lakko Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla alkaa maanantaiyönä. Asiasta kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen viestipalvelu Twitterissä.

Hoitajien vuorokauden mittaisen lakon odotettiin alkavan torstain ja perjantain välisenä yönä. Rytkösen mukaan Kanta-Hämeen lakon uusi alkamisaika on nyt sunnuntain ja maanantain välinen yö.

Työ- ja elinkeinoministeriö siirsi lakkoa aiemmin syyskuussa kahdella viikolla valtakunnansovittelijan pyynnöstä. Sen jälkeen liittojen oli vahvistettava lakon uusi alkamisaika, minkä ne tekivät tiistaina. Odotuksista poiketen uusi alkamisaika oli torstain sijaan maanantaina.

Lue lisää: Jos hoitajalakot toteutuvat, Tays hoitaa myös lähialueiden potilaita – johtaja­ylilääkäri toivoo pian ratkaisua, sillä isoja ja vaativia leikkauksia voidaan joutua perumaan

Yrittänyt estää

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on yrittänyt estää lakon toteutumista oikeusteitse. Sairaanhoitopiiri kertoi jättävänsä Helsingin käräjäoikeuteen turvaamistoimi­hakemuksen lakon kieltämiseksi.

Sairaanjohtopiirin johtaja Seppo Ranta perusteli hakemusta potilaiden turvallisuuden takaamisella. Tehy suhtautuu sairaanhoitopiirin toimintaan kielteisesti.

Lue lisää: Kanta-Hämeen sairaan­hoitopiiri yrittää estää oikeusteitse lakon teho-osastolla – MTV: Myös Varsinais-Suomessa yritetään samaa

Myös Varsinais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat kertoneet jättävänsä vastaavat turvaamis­toimi­hakemukset. Nelipäiväisen teho-osaston lakon on määrä alkaa Turussa tiistaina ja Oulussa seuraavalla viikolla. Tehy suhtautuu sairaanhoitopiirien toimintaan kielteisesti.

Tehy vastustaa myös potilasturvallisuuslakia, josta odotetaan hallituksen esitystä tällä viikolla.

Laki antaisi aluehallintovirastoille mahdollisuuden määrätä Tehyn ja Superin keskeyttämään työtaistelunsa ja tarvittaessa määrätä yksittäisiä työntekijöitä töihin sakon uhalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut