Onko Ukrainan sodan käännekohta käsillä – mikä on Venäjän seuraava siirto?

11.9. 14:55

Aamulehti

Ukrainan itä- ja koillisrintamalta viikonvaihteessa kantautuneet tiedonmuruset saavat pohtimaan, onko puoli vuotta kestänyt Venäjän hyökkäys ajautumassa käännekohtaan vai onko se käännekohta jo peräti käynnissä.

Vahvistamattomat tiedot kertovat, että Venäjän armeija olisi perääntymässä koko Harkovan oblastin alueelta. Valokuvien perusteella näyttäisi siltä, että venäläiset sotilaat eivät vetäydy hallitusti vaan tykistö- ja raketinheitinkalusto on jätetty suosiolla ukrainalaisten sotasaaliiksi, ja perääntyminen muistuttaa täten enemmän sekasortoa kuin järjestäytynyttä sotataktiikkaa.

On ennenaikaista sanoa mitään varmaa tilanteen kehittymisestä, mutta näin suuri käänne puoli vuotta jatkuneessa sodassa saa mielikuvituksen aktivoitumaan.

Ovatko Ukrainan arvaamattoman nopea eteneminen ja olematon vastarinta enteilemässä Venäjän tappiota? Mikä on Putinin ja Venäjän seuraava siirto? Ovatko venäläisten huolto ja taistelumoraali romahtaneet?

On monia avoimia kysymyksiä lähtien siitä, kohtaako vastahyökkäykseen lähtenyt Ukrainan armeija enää vastarintaa tai missä Venäjän varsinainen puolustuslinja sijaitsee vai onko sellaista enää olemassakaan.

Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltolaa siteeraten: ”Sunnuntai näyttänee suunnan Venäjän kunnian nöyryytyksen syvyydelle.”

Lue lisää: Venäjä myönsi tappionsa Pohjois-Harkovan alueella – Ukrainan joukot 50 kilometrin päässä Venäjän rajasta Harkovan pohjoispuolella

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut