Lentomatkailun ongelmat kolminkertaistivat vakuutusyhtiölle tehtyjen vahinkoilmoitusten määrän heinäkuussa

Myös muina kesäkuukausina ilmoituksia tuli runsaasti.

Matkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä 17. heinäkuuta 2019

6.9. 8:27

Helsinki

Lentomatkailun ongelmista johtuvien vahinkojen määrä kasvoi kuluvan vuoden heinäkuussa 300 prosenttia verrattuna vuoteen 2019, kertoo vakuutusyhtiö If.

Vahinkoilmoituksia myöhästyneistä tai kadonneista matkatavaroista sekä myöhästyneistä lennoista tehtiin heinäkuun lisäksi paljon myös muina kesäkuukausina.

Ifin matkavakuutusten tuotepäällikkö Jukka Heinämäki kertoo tiedotteessa, että heinäkuu oli selvästi ongelmallisin kuukausi, mutta lentoalan haasteet näkyivät koko kesän ajan. Kesä-elokuussa vahinkoja ilmoitettiin Heinämäen mukaan 80 prosenttia enemmän vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lentomatkailu yhä kaukana koronaa edeltävistä luvuista

Koronapandemian ensikuukausina vuonna 2020 lentomatkailu Suomeen putosi lähes olemattomiin. Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden heinäkuussa Suomen lentokenttien kautta lensi yhteensä 1,6 miljoonaa matkustajaa.

Matkustajia oli moninkertainen määrä vuotta aiempaan verrattuna, mutta kuitenkin vain 67 prosenttia vuoden 2019 heinäkuun matkustajamäärästä.

Ifin mukaan vahinkoilmoitusten suureen määrään on vaikuttanut muun muassa kesällä alalle iskenyt henkilöstöpula, joka johti peruuntuneisiin lentoihin sekä lentojen ja matkatavaroiden myöhästymisiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut