Tampereelta siirretyt Leevi ja Eevertti elävät yhä kreikkalaisessa eläin­puistossa – toimitusjohtaja kertoo, mitä niille kuuluu

Uroskaksikko syntyi Särkänniemen delfinaariossa Tampereella 1990-luvulla.

Särkänniemestä siirretyt nuorimmat delfiinit Eevertti (vas.) ja Leevi valokuvattiin Tampereella marraskuussa 2014. Nyt ne ovat 25- ja 29-vuotiaita.

2.9. 7:00

Aamulehti

Tampereen Särkänniemestä siirretystä neljästä delfiinistä Eevertti, 25, ja Leevi, 29, elävät Attica Zoological Parkin mukaan yhä siellä. Eläinpuisto sijaitsee Ateenassa Kreikassa.

Särkänniemi päätti vuonna 2015 lopettaa delfinaarioliiketoiminnan ja sulkea paikan. Neljä delfiiniä siirrettiin vuonna 2016 eläinpuistoon Kreikassa elokuun 27. ja 28. päivän välisenä yönä.

Lue lisää: Särkänniemen delfinaarion tilat ovat olleet tyhjinä kaksi vuotta, vain toimisto käytössä – Delfiinit siirrettiin pois tasan kuusi vuotta sitten

Molemmat urokset ovat syntyneet Särkänniemen delfinaariossa, ja ne ovat Delfin jälkeläisiä. Veera synnytti Eevertin ja Näsi Leevin.

Attican eläinpuiston toimitusjohtaja Jean Jacques Lesueur viesti Aamulehdelle sovitusti torstaina sähköpostitse, että molemmat urokset voivat hyvin. Eevertti täyttää ensi viikon perjantaina 26 vuotta. Kolme vuotta vanhemman Leevin syntymäpäivä oli 18. elokuuta. Vastasyntyneinä ne nimettiin nimellä, joka osui nimipäiväkalenterissa syntymäpäivään.

Lesueur selvitti kaksikon tilanteen, sillä hän ei osannut kertoa sunnuntaina, delfiinien siirron vuosipäivänä, ovatko ne Atticassa ja mitä niille kuuluu. ”Meillä on seitsemän delfiiniä, enkä tunne niitä nimiltä. Meillä on paljon eläimiä”, hän sanoi puhelimessa.

Lue myös tämä: Kuusi kuollutta delfiiniä, salailua, laittomuuksia – Kävimme Kreikassa selvittämässä, onko Särkänniemen delfiinien koti niin karmea kuin väitetään

Kolme kuollut

Näsi, Veera ja Delfi tuotiin Särkänniemen delfinaarioon vuonna 1985 Meksikonlahdelta Floridasta. Naarasdelfiini Näsi kuoli Tampereella vuonna 2014.

Delfiineistä Veera kuoli yllättäen kesäkuussa 2021. Se siirrettiin vuotta aiemmin Atticasta Oltremaren teemapuistoon Italiaan. Veera oli kuollessaan 43-vuotias, mikä on Attican mukaan keskimääräinen naarasdelfiinin elinikä.

Lue lisää: Veera-delfiini käyttäytyi normaalisti vielä kaksi päivää ennen yllättävää kuolemaansa: ”Emme ymmärrä, miksi se romahti näin nopeasti”

Urosdelfiini Delfi kuoli Atticassa vuoden 2017 tammikuussa 37-vuotiaana sydänpysähdykseen, jonka on kerrottu olevan myös Veeran kuoleman mahdollisena syynä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut