Näin pääministeri Marin kommentoi juhlintakohua, käynyt perjantaina huumetestissä – ”Yhtään pääministerin tehtävää ei ole jäänyt hoitamatta”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi toimittajien kysymyksiin perjantaina iltapäivällä hänen juhlinnastaan. Lue alta, miten Marin kommentoi ja IS TV:n tuottamalta videolta näet koko Marinin tiedotustilaisuuden.

19.8. 15:21 | Päivitetty 19.8. 21:31

Aamulehti

Bilevideokohun ryvettämä pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi toimittajien kysymyksiin perjantaina iltapäivällä. Heti aluksi hän kertoi käyneensä huumetestissä perjantaina oman oikeusturvansa vuoksi.

Marinista lähti keskiviikkoiltana 17. elokuuta leviämään sosiaaliseen mediaan videoita, joissa hän juhlii julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa. Marin kommentoi torstaina videoiden olleen tarkoitettuja yksityiseen käyttöön, ja ne on kuvattu yksityisissä tiloissa. Hän kertoo olevansa harmissaan, että videot on vuodettu julkisuuteen.

”Olen tanssinut, laulanut, juhlinut, tehnyt laillisia asioita”, pääministeri Marin kommentoi torstaina.

Lue lisää: Pääministerillä on eduskuntaryhmän luottamus, sanoo Sdp:n Lindtman – näin Sanna Marin kommentoi biletysvideoita, kiistää käyttäneensä huumeita

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ovat vaatineet, että Marin kävisi huumetestissä. Marin sanoi jo aiemmin, ettei hänellä ole ongelmaa mennä huumetesteihin eikä hänellä ole asian suhteen mitään salattavaa.

STT uutisoi perjantaina, että Marin ei ollut mediatietojen perusteella enää kesälomalla kohua herättäneiden bilevideoiden kuvaushetkellä. Tämä tarkoittaa, ettei Marinille ollut nimetty sijaista, joka olisi hoitanut hänen tehtäviään. MTV:n tietojen mukaan juhlintavideo olisi kuvattu lauantaina 6. elokuuta.

Marin kertoi tilaisuudessa, että hän on ilmoittanut avustajilleen jo kesäkuussa palaavansa 4. elokuuta takaisin töihin. Hänen mukaansa lomien kirjaamisessa on tapahtunut inhimillinen virhe.

Turvapalveluilla jatkuvaa arviointia

Marinin vapaa-ajan viettoa on käsitelty mediassa tasaisin väliajoin.

Perjantain tiedotustilaisuudessa Marin sanoi, ettei yhtään pääministerin työtehtävää ole jäänyt hoitamatta sen vuoksi, että hän on viettänyt iltaa ystäviensä kanssa.

Infon päätteeksi pääministeri piti kohtuuttomana ja asiattomana tapauksen yhteydessä käytettyä kieltä hänen juhlinnastaan. Marin sanoi, ettei ole yhtenäkään aamuna tänä kesänä kärsinyt krapulasta.

"Ehkä jokainen pystyy siitä arvioimaan, kuinka paljon on tullut juotua.”

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen sanoo, että pääministerin turvallisuusjärjestelyt ulottuvat jokaiseen tilanteeseen. Hän kommentoi yleisellä tasolla, että arviointia pääministerin tapaamista henkilöistä tehdään normaalisti niin etukäteen kuin tilanteen mukaisesti.

"Meillä on kohtuullisen hyvä käsitys siitä, mikä on ympäröivä tilanne kussakin paikassa, missä pääministeri on”, Kurvinen sanoo.

Kurvisen mukaan jokainen ministeri muodostaa luonnollisesti omantyyppisen elämän osana ministerin tehtävää. Se on kokonaisuus työtehtäviä ja yksityiselämään liittyviä tapahtumia.

"Meidän tehtävä on huolehtia turvallisuudesta ja samalla mahdollistaa normaali arki. Yksi sen ulottuvuus on, että kullakin valtioneuvoston jäsenellä on mahdollisuus tavata henkilöitä, joita hänen elämäänsä kuuluu.”

Videoiden julkaisusta kaksi kantelua JSN:lle

Videoiden julkaisemisesta oli perjantai-iltaan mennessä tehty kaksi kantelua Julkisen sanan neuvostolle, Demokraatti-lehti kertoi.

Kanteluiden kohteina ovat Iltalehti, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, MTV3 ja Yleisradio.

Helsingin Sanomia, Ilta-Sanomia ja Aamulehteä julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

Oikaisu 19.8.2022 kello 18.24: Marin kertoi ilmoittaneensa avustajilleen palaavansa töihin 4. elokuuta eikä aloittavansa silloin loman, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Päivitys 19.8. kello 21.31: Lisätty tieto JSN:lle tehdyistä kanteluista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut