Aftonbladet: Ruotsin hallitus on kutsunut Suomen ja Turkin huipputapaamiseen, asialistalla Nato-sopimus

Kokous on tarkoitus järjestää ensi viikon perjantaina.

Ruotsin hallitus on kutsunut Suomen ja Turkin huipputason tapaamiseen. Asialistalla on maiden välinen Nato-asiakirja.

18.8. 12:13 | Päivitetty 18.8. 13:29

Tukholma

Ruotsin hallitus on kutsunut Suomen ja Turkin huipputason tapaamiseen, uutisoi Aftonbladet. Ensi viikolla 26. elokuuta pidettäväksi suunnitellun kokouksen asialistalla on maiden välinen Nato-asiakirja.

Aftonbladetin mukaan Turkin ulkoministeriön tiedotusjohtaja Beliz Celasin Rende sanoo, että tapaaminen toivottavasti toteutetaan.

Lehden mukaan Suomi ja Turkki saivat kesän aikana kutsun tapaamiseen. Kutsun lähetti uutisen mukaan Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin valtiosihteeri ja Nato-neuvottelija Oscar Stenström.

Suomi, Ruotsi ja Turkki allekirjoittivat Naton huippukokouksessa Madridissa kesäkuussa yhteisymmärrysasiakirjan. Mailla on ollut erilaisia tulkintoja siitä, mitä se osapuolilta edellyttää.

Kesäkuun sopimuksessa on kohta, jonka mukaan Ruotsin ja Suomen on perustettava Turkin kanssa valvontamekanismi sovinnon noudattamisen varmistamiseksi. Turkin edustajat ovat sittemmin kuvanneet sopimuskohtaa neuvotteluvoitoksi.

Aftonbladetin tietojen mukaan kokouksen tarkoituksena on priorisoida sopimuksen eri kohtia sekä vahvistaa nykyinen valvontamekanismi, josta maat ovat sopineet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut