Kotimaan kaukojunaliikenteessä tehtiin heinäkuussa kaikkien aikojen ennätys yli 1,4 miljoonalla matkalla

VR:n mukaan matkustus lisääntyi kaikilla reiteillä heinäkuussa. VR tulee rekrytoimaan noin 200 uutta työntekijää matkustajaliikenteeseen.

Kotimaan kaukojunaliikenteessä tehtiin heinäkuussa yli 1,4 miljoonaa matkaa, mikä on on 46 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa ja 17 prosenttia enemmän kuin ennen pandemiaa heinäkuussa 2019.

9.8. 16:10

Helsinki

Heinäkuussa kotimaan kaukojunaliikenteessä tehtiin kaikkien aikojen ennätys matkamäärissä, kertoo VR. Kaukojunissa tehtiin heinäkuussa yhteensä yli 1,4 miljoonaa matkaa.

Määrä on 46 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa ja 17 prosenttia enemmän kuin ennen pandemiaa heinäkuussa 2019.

VR:n mukaan matkustus lisääntyi kaikilla reiteillä heinäkuussa. Eniten kasvua tapahtui kesäkuuhun verrattuna Helsingin ja Seinäjoen, Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Vaasan välillä.

Ratatyöt ja -katkot häiritsivät junaliikennettä heinäkuussa jonkin verran. Kaukoliikenteen heinäkuun täsmällisyys oli 83,7 prosenttia, ja ensisijaiset myöhästymiset oli kirjattu radasta johtuviin syihin.

Yhteensä tammi–heinäkuussa tehtiin 7,07 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa. VR Groupin vt. toimitusjohtaja Topi Simola kertoo tiedotteessa, että VR tulee rekrytoimaan noin 200 uutta työntekijää matkustajaliikenteeseen.

Tavarakuljetusten määrä on jatkanut laskuaan

VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit olivat heinäkuussa 22 prosenttia pienemmät viime vuoden samaan aikaan verrattuna. Tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,5 miljoonaa tonnia.

Kotimaan rautatiekuljetusten volyymit nousivat heinäkuussa 4 prosenttia ja kansainvälinen liikenne laski 64 prosenttia viimevuotisesta.

Yhteensä tammi–heinäkuussa tavaraa kuljetettiin rautateitse 17,4 miljoonaa tonnia, joka on noin viidenneksen vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Idän tavaraliikenteen lasku on edennyt arvion mukaan, ja liikenne loppuu asteittain vuoden loppuun mennessä, tiedotteessa kerrotaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut