Terveydenhuollon johtaminen pitää tuoda nykyaikaan – ”Muuten eivät riitä hoitajat eikä raha, vaan joudumme lyömään lappuja luukuille”

Tamperelaisen väitöskirjatutkijan Marjo Räsäsen mielestä terveydenhuollossa tarvitaan vahvoja johtajia, jotka hallitsevat ennen kaikkea johtamisen. Räsäsen mukaan pitäisi pyrkiä kohti dialogista johtamista, joka korostaa avointa vuorovaikutusta. Se lisää työntekijöiden jaksamista ja työhön sitoutumista, jolloin myös palvelu paranee.

Väitöskirjatutkija Marjo Räsäsen mukaan terveydenhuollon johtamisessa näkyy edelleen vanhan, tarkkaan arvojärjestykseen perustuvan johtamiskulttuurin painolasti. Perinteiseen johtamiseen ei kuulunut yhdessä tekeminen ja avoin keskustelu.

13.8. 5:30

Aamulehti

Terveydenhuollon rakenteiden uudistamisen täytyy ulottua myös johtamiseen. Johtamiskulttuurin muutos pitää ottaa keskeiseksi tavoitteeksi, kun hyvinvointialueita rakennetaan ja sote-uudistusta viedään maaliin.

”Muuten meillä eivät riitä hoitajat eikä raha, vaan joudumme lyömään lappuja luukuille. Muutos on välttämätön, kun ihmiset elävät yhä vanhemmiksi ja palveluiden tarve kasvaa koko ajan”, toteaa Marjo Räsänen, joka toimii akuuttihoidon yliopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut