Tamperelainen Tilda Rönö, 28, uupui eikä jaksanut mennä edes töihin, mutta sitten löytyi helpottava selitys – Asiantuntijat kertovat, miksi nuorten uupumus kasvaa rajusti

Mielenterveyspalveluiden kysyntä moninkertaistui koronapandemian aikana, mutta huolestuttava kehitys oli havaittavissa jo sitä ennen. ”Vaatimustaso on kasvanut erityisesti nuorten ja lasten kohdalla kohtuuttomaksi”, sanoo psykologi. Parikymppisen Tilda Rönön arki muuttui loputtomaksi suossa tarpomiseksi, mutta lopulta hän sai oireilleen helpottavan selityksen. ”Nyt käyn täysaikaisesti töissä ja opiskelen. Minulla on uusia harrastuksia ja jaksan nähdä ystäviä.”

Tilda Rönö ei ensin saanut merkittävää apua rajuihin uupumusoireisiinsa. Lääkärinlausunnossa todettiin, että hänellä on elämänhallintaan liittyviä ongelmia. ”Olin pöyristynyt siitä. Ajattelin että nyt on sitten vain yritettävä kovempaa ja jaksettava.” Aamulehti kuvasi Rönön Koskipuistossa Tampereella.

14.9. 6:00

Aamulehti

”Olin ahdistunut siitä, että olin niin väsynyt ja en ehtinyt tekemään kaikkia asioita, joita minun olisi pitänyt”, 28-vuotias tamperelainen Tilda Rönö muistelee.

Pari vuotta sitten Rönön arkea leimasi jatkuva väsymys. Työpäivän jälkeen hän makasi sohvalla ja mietti, miksi muut jaksavat, mutta hän ei. ”Mikä minussa on vikana.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut