Lento Tampere-Pirkkalaan viivästyi kuusi tuntia, ja Toni Saarimäki odotti koko ajan lähtö­portilla – näin lentoyhtiö vastaa

Lennon aikataulun mukainen lähtöaika Münchenin lento­asemalta oli maanantaiaamuna kello 8.45, mutta lentokone rullasi kiitoradalle vasta iltapäivällä.

Näyttö kertoi lennon viivästymisestä Münchenin lentoasemalla maanantaina 1. elokuuta. Lennon Tampere-Pirkkalaan oli määrä lähteä kello 8.45 paikallista aikaa, mutta kello 14 matkustajat odottivat edelleen lennon pääsyä koneeseen.

2.8. 21:32

Aamulehti

Saksan Münchenistä Tampere-Pirkkalaan lentäneen Air Balticin koneen lähtö viivästyi kuusi tuntia maanantaina. Matkustajat odottivat Münchenin lentoasemalla tunteja pääsyä lentokoneeseen.

Aikataulun mukainen lähtöaika oli maanantaiaamuna kello 8.45 paikallista aikaa. Lentokone rullasi lopulta kiitoradalle iltapäivällä kello 14.45.

Yksi matkustajista, Toni Saarimäki, kertoo, että matkustajat olivat tuntien ajan epätietoisia viivästyksen kestosta. Osa matkustajista oli saapunut lentoasemalle jo kello 6 jälkeen maanantaiaamuna. Tampereen seudulla asuvan Saarimäen mukaan lennon lähtöaika siirtyi lentoaseman näytöillä puolen tunnin välein yhä pidemmälle.

Matkustajat odottivat lähtöä lähtöselvitysportin läheisyydessä. ”Ei tässä oikein uskalla lähteä mihinkään, kun puolen tunnin välein tulee uutta aikaa”, hän sanoi kello 14 paikallista aikaa.

Hiljainen tunnelma

Lentoaseman lähtöportilla ei Saarimäen mukaan ollut Air Balticin työntekijöitä, joilta olisi voinut kysyä tilanteesta. ”Mitään informaatiota ei ole tullut mistään”, hän sanoo. ”Ei mitään vettä eikä ruokaa missään tarjolla.”

Saarimäki kertoo soittaneensa myös Air Balticin asiakaspalveluun. Saarimäen mukaan asiakaspalvelusta luvattiin olla yhteydessä heti, kun kerrottavaa on. ”Ei ole tähän tuntiin mennessä tullut mitään selvitystä”, hän sanoi kello 14.

Saarimäen mukaan lentokoneessa Münchenistä Tampere-Pirkkalaan oli paljon lapsiperheitä. Saarimäki kuvailee tunnelmaa lentoasemalla hiljaiseksi. ”Kai siellä rupesi porukka jo vähän turhautumaan, kun ei mitään infoa saa mistään”, hän sanoo. ”Melko pitkä aamupäivä.”

Saarimäki oli Saksassa yhdistetyllä loma- ja työmatkalla.

Näin lentoyhtiö vastaa

Air Baltic perusti Tampere-Pirkkalaan ensimmäisen Baltian maiden ulkopuolisen kotikenttänsä toukokuussa. Yhtiö lentää Tampere-Pirkkalasta Münchenin lisäksi Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Malagaan, Amsterdamiin, Osloon ja Rodokselle.

Aamulehti kysyi Air Balticilta, miten tyypillisiä tuntien viivästykset lentoreiteillä ovat. Lentoyhtiön viestintätiimi viesti tiistaina sähköpostitse, että viivästyksiä on tänä kesänä aiheuttanut useiden Euroopan suurten lentokenttien henkilöstöpula.

Pula työntekijöistä johtaa lentoyhtiön mukaan pitkiin turvatarkastusjonoihin, lentokoneiden hitaaseen käsittelyyn ja yleisesti myöhästymisiin. ”Nämä ongelmat vaikuttavat useimpien lentoyhtiöiden täsmällisyyteen”, viestissä kirjoitetaan.

Air Balticin mukaan vain yksi lento Münchenistä Tampere-Pirkkalaan on lähtenyt yli tunnin viiveellä toukokuun alun jälkeen. Aamulehden tietojen mukaan ainakin yksi lento Münchenistä Tampere-Pirkkalaan on lisäksi peruttu ja korvattu lentoyhteydellä Riian kautta Tampere-Pirkkalaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut