Liikenne itärajalla vilkastui matkustus­rajoitusten päätyttyä – Perjantaina rajan ylitti yli 6 000 ihmistä

Koronatauon jälkeen matkustamista jarruttaa se, että monella viisumi tai passi on ehtinyt vanhentua. Samoin esimerkiksi ruplien vaihtamisessa euroiksi saattaa ilmetä vaikeuksia.

Rajalle ei ole kerääntynyt ruuhkaa. Vaalimaan raja-asema Virolahdella 1. heinäkuuta.

16.7. 16:12

Liikenne itärajalla on vilkastunut sen jälkeen kun Venäjän asettamat matkustusrajoitukset poistuivat eilen, kerrotaan Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskuksesta. Ruuhkaa ei kuitenkaan ole syntynyt, vaan rajaliikennettä luonnehditaan soljuvaksi.

Rajoitukset poistuivat perjantaina puoliltapäivin. Perjantain aikana rajan yli liikkui Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikoilla molempiin suuntiin yhteensä 6­275 henkilöä.

Torstaina 14. heinäkuuta, kun matkustusrajoitukset olivat yhä voimassa, rajan yli liikkui 4­835 henkilöä. Nousua rajan ylittäneiden määrässä rajoitusten poistumisen jälkeen oli siis noin kolmannes.

Johtokeskuksesta arvioidaan, että lauantain aikana matkustajia voi olla noin 7­000.

Suomeen tulijoita on ollut jonkin verran enemmän kuin Venäjälle meneviä. Esimerkiksi perjantain kello 15 ja lauantain kello 15 välisenä aikana Suomeen tuli noin 4­000 henkilöä ja Suomesta lähti noin 3­500 henkilöä.

Osalla venäläisistä on Suomesta jatkoyhteyksiä, mikä nostaa maahantulojen määrää.

Matkustajamäärien lisäykset ovat vielä maltillisia. Vielä vuonna 2019 ennen koronarajoituksia rajan ylitti vuorokaudessa heinäkuun puolivälissä noin 20­000 henkilöä.

Koronatauon jälkeen matkustamista jarruttaa rajavartioston mukaan ainakin se, että monella viisumi tai passi on ehtinyt vanhentua. Samoin esimerkiksi ruplien vaihtamisessa euroiksi saattaa ilmetä vaikeuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut