Keskusrikospoliisi epäilee kansanedustaja Wille Rydmania seksuaalirikoksesta – Rydman kiistää epäilyt

Rikoksen epäillään tapahtuneen vuonna 2015. Keskusrikospoliisi kertoo rikosnimikkeen tarkentuvan myöhemmin.

Kansanedustaja Wille Rydman kuvattiin eduskunnassa 4. heinäkuuta.

15.7. 17:26 | Päivitetty 15.7. 18:49

Keskusrikospoliisi (krp) on käynnistänyt esitutkinnan seksuaalirikoksesta, jossa epäiltynä on eduskuntaryhmästään kesäkuussa eronnut kansanedustaja.

Krp ei tiedotteessaan kerro epäillyn nimeä, mutta kansanedustaja Wille Rydman erosi mainittuna aikana kokoomuksen eduskuntaryhmästä.

Lue lisää: Wille Rydman eroaa myös kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenyydestä toistaiseksi

”Rikosnimike tarkentuu esitutkinnan aikana. Kyse on seksuaalirikoksesta, joka on kohdistunut täysi-ikäiseen asianomistajaan, sanoo tutkinnanjohtaja”, sanoo rikoskomisario Masi Puolakka. Rikoksen epäillään tapahtuneen vuonna 2015.

Esitutkinta avattiin, koska poliisi on saanut uusia tietoja ja kuullut sellaisia henkilöitä, joita ei kuultu epäiltyyn liittyvässä aiemmassa, vuonna 2020 tehdyssä esiselvityksessä.

”Näiden tietojen perusteella poliisilla on nyt syytä epäillä rikosta”, Puolakka sanoo.

Rydman kiistää

Wille Rydman ei halunnut perjantaina kommentoida asiaa, mutta hän viittaa vastauksessaan kirjoittamaansa sosiaalisen median päivitykseen, jossa hän kommentoi esitutkintaa.

Hän kirjoittaa olleensa aivan ”äimän käkenä”, kun kuuli, miten epäuskottavissa väitteissä tutkintakynnys voi ylittyä.

Rydman kertoo tapailleensa väitetyn rikoksen uhria vielä useita vuosia väitetyn teon jälkeen. Vielä tämän vuoden alkupuolella he ovat Rydmanin mukaan keskustelleet Helsingin Sanomien yhteydenotoista. Lehti kirjoitti laajasti Rydmanin väitetystä ahdistavasta käytöksestä kesäkuussa.

Rydman kirjoittaa nyt olevansa kaiken keskellä aivan rikki ja lopussa. Hän sanoo kuitenkin olevansa tyytyväinen siitä, että nyt asiaa tutkivat poliisit.

Kansanedustajan asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo Helsingin Sanomille, että Rydman kiistää syyllistyneensä poliisin epäilemään seksuaalirikokseen.

Tutkintapyyntö artikkelista

Rydman kertoi maanantaina jättäneensä tutkintapyynnön Helsingin Sanomien kyseisestä artikkelista. Rydmanin mukaan lehti julkaisi ”syvästi leimaavan” artikkelin, vaikka hänen mukaansa lehden toimittajille oli lukuisin todistein osoitettu, ettei sen rakentama narratiivi ole tosi.

Lue lisää: Wille Rydman jätti tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista – HS: ”Meillä oli vahvat perusteet juttuun”

Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoi tuolloin, että juttu oli huolellisesti tehty, ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä.

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa. Lisäksi hän erosi Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan paikalta ja kokoomusryhmästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut