Aamulehti SEURAA

Tshekin senaatti antoi hyväksyntänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle – 23 maata ratifioinut nyt Suomen jäsenyyden

Jotta Suomesta tulee Naton virallinen jäsen, allekirjoitetut liittymispöytäkirjat pitää ratifioida kaikkien Nato-maiden parlamenteissa. Aamulehti seuraa tässä jutussa Suomen Nato-jäsenyyden hyväksyntää maa maalta.

Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat Natoon allekirjoitettiin Brysselissä 5. heinäkuuta. Nyt Nato-maat yksi toisensa jälkeen ratifioivat jäsenyydet. Seuraamme Suomen Nato-polun etenemistä tässä jutussa.

5.7. 17:15 | Päivitetty 11.8. 13:58

Suomi otti 5. heinäkuuta suuren askeleen kohti Naton jäsenyyttä, kun Nato-maat allekirjoittivat Suomen ja Ruotsin liittymis­pöytäkirjat Brysselissä.

Jotta Suomesta ja Ruotsista tulee Naton virallisia jäseniä, kaikkien 30 nykyisen jäsenmaan pitää ratifioida eli vahvistaa liittymispöytäkirjat omien kansallisten käytäntöjensä mukaisesti.

Ennen kuin jäsenyydet on ratifioitu, maat ovat niin sanottuja tarkkailijajäseniä, jotka pääsevät läsnäolo- ja puheoikeudella mukaan Naton kokouksiin lukuun ottamatta ydinaseita koskevaa suunnittelua.

Aamulehti seuraa ratifiointien etenemistä Naton jäsenmaissa tässä jutussa.

Oikaisu 11.8. kello 13.57: Tshekki ei ole vielä ratifioinut jäsenyyttä, toisin kuin jutussa kerrottiin aluksi virheellisesti. Tshekin senaatti on antanut hyväksyntänsä jäsenyydelle. Ratifiointiin tarvitaan vielä myös maan alahuoneen äänestys asiasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut