Ikaalisissa vakava liikenneonnettomuus, Kolmostie oli tunteja poikki – rekka ja pakettiauto kolaroivat, kolme loukkaantui vakavasti

Onnettomuudessa on ollut osallisena viisi ihmistä. Kaikki kuljetettiin ambulanssilla jatkohoitoon. Pelastustoiminta on onnettomuuspaikalla ohi, mutta paikalla on yhä poliisin onnettomuustutkinta, palolaitoksen yksikköjä sekä hinaajia.

1.7. 9:25 | Päivitetty 1.7. 17:11

Aamulehti

Kolmostiellä Ikaalisissa tapahtui vakava ja suuri liikenneonnettomuus, jonka vuoksi tie oli suljettuna liikenteeltä aamusta saakka. Liikennetiedotteen mukaan tilanne on nyt ohi.

Ensitiedotteen mukaan onnettomuus oli rekan ja pikkubussin välinen kohtaamisonnettomuus, mutta pikkubussi tarkentui myöhemmin pakettiautoksi.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Riitialantien ja Vohtenojantien välillä Vähäjärven kohdalla. Tie oli suljettu Riitialantien ja Vohtenojantien väliseltä osuudelta viiden tunnin ajan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Joonas Suikkasen mukaan rekka lähestyi onnettomuuspaikkaa etelän suunnasta ja pakettiauto pohjoisen suunnasta.

Onnettomuudessa osallisena on ollut viisi ihmistä, joista kaksi loukkaantui lievästi ja kolme vakavasti. Kaikki loukkaantuneet kuljetettiin ambulanssilla jatkohoitoon. Paikalla kävi myös lääkärihelikopteri.

Onnettomuus sattui yhdeksän jälkeen aamulla. Aamukymmeneltä paikalla oli yhteensä 18 eri pelastuslaitoksen yksikköä.

Puoli yhden aikaan iltapäivällä pelastustoiminta ei enää ollut onnettomuuspaikalla käynnissä, mutta paikalla oli yhä poliisin onnettomuustutkinta, palolaitoksen yksikköjä sekä hinausautoja, jotka alkoivat siirtää onnettomuusautoja pois.

Kolmostie on avattu liikenteelle onnettomuuspaikan kohdalta kahden maissa iltapäivällä.

Tutkinnanjohtaja Marko Peltonen ei perjantaina iltapäivällä kommentoinut onnettomuutta tarkemmin, koska hänellä ei ollut tapauksesta vielä yksityiskohtaisia tietoja.

Onnettomuusrekasta polttoainetta maahan

Onnettomuuden seurauksena rekasta valui maahan noin 150 litraa polttoainetta. Tilannetta oli Suikkasen mukaan puolen päivän aikaan selvittelemässä kunnan edustaja ja tien omistajan edustaja.

Kello 17 aikaan hän kertoi, että dieseliä on saatu jonkin verran imeytettyä turpeella. Hän piti silti mahdollisena, että maata pitää vaihtaa.

Polttoainetta valui pientareelle törmäyskohdasta lähtien noin muutaman kymmenen metrin matkalle.

Suikkasen mukaan dieseliä ei päätynyt Vähäjärveen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut