Panssariprikaatin 80-vuotispäivää juhlittiin Parolannummella – katso tästä koko tapahtuma

Panssaridivisioonan merkkipäivää juhlistettiin katselmuksella ja ohimarssilla Panssariprikaatin Lippukentällä kello 10.30 alkaen. Juhlallisuudet ovat katsottavissa tästä jutusta tallenteelta.

28.6. 8:17 | Päivitetty 28.6. 12:47

Aamulehti

Panssaridivisioonan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Juhlallisuuksia vietettiin Panssariprikaatin vuosipäivänä 28. kesäkuuta Parolannummella Hattulassa.

Merkkipäivää juhlistettiin katselmuksella ja ohimarssilla Panssariprikaatin Lippukentällä. Aamulehti välitti juhlallisuudet suorana tässä jutussa.

Panssariprikaatin tuottaman lähetyksen juontaa johdon tukisektorin johtaja, yliluutnantti Kimmo Kopra.

Varuskunnan varusmiesten parkkipaikalla ja pääportin alueella on yleisölle avoin tapahtumatori kello 10–16. Siellä toimintaansa esittelevät esimerkiksi Maanpuolustuskoulutus MPK, poliisi ja reserviläisjärjestöt. Alueella on myös kalustonäyttely koko päivän.

Panssariprikaatin toiminnan voidaan katsoa alkaneen jo 1919, jolloin perustettiin Hyökkäysvaunurykmentti. Varsinaisesti Panssaridivisioona perustettiin 28.6.1942, kun Jääkäriprikaati ja Panssariprikaati yhdistettiin. Panssariprikaatiksi nimi muutettiin 1952.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut