Metsän kätköissä seisoo ränsistynyt lato, mutta sisältä paljastuu yllätys: panssariovi ja paksut betoniseinät – Tällainen on naamioidun salabunkkerin tarina

Ensisilmäyksellä kuusien kätköissä oleva vanha rakennus Keuruun Haapamäellä näyttää ränsistyneeltä ladolta. Lautaverhoilun alta paljastuu kuitenkin hylätty ilmatorjuntabunkkeri, jolla haluttiin hämätä vihollista.

Ilmavalvontakeskuksen betoninen bunkkeri sai jatkosodan valmisteluissa lautaverhoilun pommitusten hämäämiseksi. Haapamäkisille Matti Heinoselle ja Seppo Karjalle rakennuksen historia on tuttu.

27.6. 15:33

Ensisilmäyksellä kuusien kätköissä oleva vanha rakennus Jusserontien varrella Keuruun Haapamäellä näyttää ränsistyneeltä ladolta. Sellaiselta sen haluttiinkin näyttävän, kun Suomi alkoi varustautua välirauhan aikana uuteen sotaan keväällä 1941.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut