Parkanossa tunteja kuumassa junassa jumissa ollut Elina Koponen: Ei yhtään kuulutusta, ravintola­vaunussa ruoka vähissä – ”Jospa sitä illaksi pääsisi kotiin”

Junan ilmastointi ei juurikaan toimi, joten Koposen mukaan ihmiset viettivät aikaa asemalaiturilla. Parkanon asemalla ei ole palveluita ja se sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta.

Kasperi (vas.) ja Kaarlo Koponen ja Elma-koira jaloittelivat Parkanossa, jossa juna seisoi neljä tuntia.

27.6. 12:27

Aamulehti

VR:n tiedottaminen junaliikenteen ongelmista ei ole onnistunut, sanoo Kolarista yöjunalla etelään matkustava Elina Koponen. Hän seisoi perheineen Parkanon juna-asemalla maanantaiaamuna noin neljä tuntia.

”Yhden yhtä kuulutusta tai tiedotusta ei ole junassa kuulunut”, Koponen kertoo. Hän sanoo, että junan henkilökunta vastasi kysymyksiin, mutta virallisia tiedotuksia ei kuulunut tai näkynyt koko aamuna.

Lue lisää: Junaliikenne käynnistyy viimein Toijalan ja Tampereen välillä – vanhan sillan purku viivästyi Lempäälässä, yöjuniin jäi jumiin tuhansia matkustajia

Koposen juna pysähtyi Parkanoon aamulla perheen vielä nukkuessa. Pasilassa olisi pitänyt olla perillä kello 10.45. Tampereen ja Toijalan välillä sijaitsevan ratasillan vaihtotyöt viivästyivät, sillä vanhan sillan purkaminen vei enemmän aikaa kuin oli suunniteltu.

VR jakoi jokaiselle matkustajalle aamutuimaan vesipullon. Ravintolavaunun tuotteet kävivät aamupäivän aikana vähiin. Junan ilmastointi ei juurikaan toimi, joten Koposen mukaan ihmiset viettivät aikaa asemalaiturilla.

”Junassa on todella kuuma. Onneksi pääsee ulos. Siellä ihmiset viettävät kesäpäivää.”

Parkanon asemalla ei ole palveluita ja se sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Koposilla on mukana junassa oma auto, joten esimerkiksi taksimatka Parkanon asemalta pois ei onnistu. Auto pitää saada pois kyydistä.

”Tunnelma on aika kireä, mutta kuitenkin rauhallinen.”

”Jospa sitä illaksi pääsisi kotiin”

Koponen kertoo lukeneensa uutisia illalla ennen junan lähtöä Kolarissa. Uutisten perusteella hän kuitenkin oletti, että ongelmat helpottaisivat yön aikana. Hänen lomansa jatkuu, mutta aviomies joutuu tekemään työpäivän junasta. Mukana oleva koirakin on ollut ihmeissään.

”Jospa sitä illaksi pääsisi kotiin.”

Hetki haastattelun jälkeen yöjuna pääsi liikkeelle Parkanosta hieman ennen kello kahtatoista. Samoihin aikoihin VR tiedotti, että työt Toijalassa valmistuivat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut