Klassikkobändin paluusta villeihin juhla-asuihin, tätä kaikkea sisälsi Himoksen juhannusfestivaalin avauspäivä – katso kuvat ja video

Himos Juhannus -festivaalia vietetään Jämän Himos-keskuksessa 23.–25. kesäkuuta. Aamulehti oli paikalla koko tapahtuman avauspäivän. Tästä jutusta pääset videoiden ja kuvien välityksellä torstain tunnelmiin.

Tehosekoitin teki paluun keikkalavoille ja villitsi Himos Juhannuksen yleisön festivaalin avauspäivänä torstaina 23. kesäkuuta. Yhtyeen solisti Otto Grundström julisti keikan alussa tehosekoittimen olevan tanssiyhtye.

23.6. 23:20

Aamulehti

Himos Juhannus on nyt startattu!

Festivaalin avauspäivää vietettin torstaina 23. kesäkuuta. Tapahtuma-alueen kahdella lavalla nähtiin Anna Abreu, Bess, Spekti, Vesala, Gasellit, Antti Tuisku sekä lavoille paluun tehnyt Tehosekoitin.

Festivaalin alkuhetkein tunnelmia pääset katsomaan tästä jutusta:

Lue lisää: Himos Juhannus on nyt startattu, tapahtumaan odotetaan yhteensä 30 000 kävijää – innokkaimmat juhlijat kirmasivat heti porttien avautuessa sisään

Lue lisää: Himoksella esiintyvä Spekti Aamulehden haastattelussa – artisti kertoo, millainen on hyvä juhannus ja miltä tuntuu olla fanien mielestä Suomen paras artisti

Torstai lähenteli ihanteellista festivaalipäivää. Iloisia ihmisiä, juhlatunnelmaa ja artisteja, jotka selvästi halusivat osoittaa, että kesä on täällä. Kun tähän lisätään vielä juhlakansaa hellinyt sää, onnistuneet festivaalit alkavat olla valmiit. Kun Tehosekoitin otti päälavan haltuunsa hiukan ennen iltakymmentä, tunnelma oli jo katossa.

Tehosekoittimen fanit löysivät eturiviin hyvissä ajoin ennen keikan alkua. Sari Rajamäki kertoo olevansa kova Tehosekoittimen, tuttavallisemmin Tehiksen, fani, joka on odottanut paluukeikkaa jo vuosia.

Sari Rajamäki on odottanut tehosekoittimen paluuta jo vuosia. ”Vuonna 2020 olisin kovasti halunnut päästä Tehistä katsomaan, mutta korona esti. Olen ollut yhtyeestä innoissani 15-vuotiaasta asti ja oli suuri harmitus, kun he lopettivat. Tämä on ihanaa, koska Tehis on niin kesäbändi, täynnä onnellisuutta!”

Festivaalin avauspäivän päätti yksinoikeutetusti Antti Tuisku, joka järjesti yleisölle show’n jota kaikki osaavat odottaa, mutta jonka vain Antti Tuisku osaa toimittaa. Varmojen bilehittien joukossa kuultiin myös muutama vähemmän soitettu kappale. Täyteen riemuun yleisö repesi, kun hypnoottisesti tanssiva ja yleisöä huudattanut Tuisku veti hittejään, kuten Peto on irti ja Treenaa.

Antti Tuisku (yllä) ja taustatanssijaryhmä esittelivät kovaa kuntoaan tunnin mittaisen keikan aikana. Vaikuttavat tanssikoreografiat lisäsivät esitykseen oman mausteensa.

Tehosekoittimen paluun ja Antti Tuiskun show:n lisäksi festivaalin avauspäivä sisälsi runsaasti muuta ihmeellistä. Mukaan mahtui eriskummallisia asuja, yksisarvisia sekä Tappara-faneja, ja kaikkea siltä väliltä.

Katso videogallup Himoksen avauspäivästä:

Katso kuvat avauspäivän tunnelmista:

Nina Korkiakoski ja Marko Miettinen kertovat keränneensä yksisarvisaiheista tavaraa jo kolmen vuoden ajan. Tässä ajassa heille on kertynyt 16 erilaista pehmolelua. Himokselle mukaan pääsivät ensimmäinen ja alkuperäinen Herra Sarvi sekä pian kokoelmaan liittynyt Neiti Sarvi. Korkiakoski ja Miettinen kertovat, että osa pehmoleluista on käynyt jopa Kanariansaarilla.

Jesse hakala (vas.), Pauli Mäkiranta, Kari Levä ja Santeri Kivinen valitsivat yhteisiksi asuikseen Pikachu-pokemonin kuvilla korostellut asut. Ryhmälle yhdenmukainen pukeutuminen festivaaleilla on jo muodostunut perinteeksi. Viime vuonna heillä oli flamingon kuvilla koristellut asu. ”Tämä osui silmään ja päätimme, että tämä se on. Kaikki tykkäävät Pikachusta”, he kertovat.

Juuso ”Kissa” Korpela, Emma Kajander ja Nelli Klem olivat ensimmäisten joukossa lavan edessä ennen Tehosekoittimen keikkaa. Kolmikko kertoo olleensa juhannusfestivaaleilla viimeksi 12 vuotta sitten 18–20 vuotiaina. ”Kisakunnosta olemme keskenämme vähän eri mieltä, mutta tänään lähtee isosti”, he kertovat.

Tapahtuma-alueen teltta-lavalla nähtiin illan aikana Spekti, Vesala ja Gasellit.

Tämän kokoonpanon ryhmänimi on Kivijärvi Drinking Team. Porukalla oli paljon sanottavaa, mutta yksi asia nousee ylitse muiden: he toivovat kanssajuhlijoiden olevan varovaisesti vesillä.

Himoksen teltta-alueella leireilijät saivat nauttia kauniista ilmasta ja hienoista maisemista.

Tehosekoittimen paluukeikka keräsi väkeä Himoksen päälavan eteen.

Tehosekoitin toi hittinsä takaisin, ja yleisö oli täydellä tunteella mukana.

Antti Tuiksu huudatti yleisöä keikallaan, joka päätti Himos Juhannuksen ensimmäisen päivän.

Antti Tuiskun keikasta ei vauhtia puuttunut.

Aamulehti ja Nelonen Media Live kuuluvat molemmat Sanoma konserniin. Nelonen Media Live tuottaa Himosjuhannus-festivaalin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut