Super, Tehy ja Erto aloittivat ylityö- ja vuoron­vaihtokiellon yksityisellä sosiaali­alalla – koskee esimerkiksi hoiva­yrityksiä

Maanantaina vastaavista toimista kertoivat ammattiliitot JHL ja Talentia.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työtaistelutoimet koskevat esimerkiksi yksityisiä hoiva-alan yrityksiä. Tässä helsinkiläisessä hoivakodissa kuvattiin tammikuussa 2020.

21.6. 12:08

Ammattiliitot Super, Tehy ja Erto ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityiselle sosiaalipalvelualalle, tiedottavat järjestöt. Kielto alkoi tiistaina 21. kesäkuuta kello 12 ja päättyy perjantaina 1. heinäkuuta kello 23.59.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee esimerkiksi hoiva-alan yrityksiä, kotipalvelua ja yksityistä varhaiskasvatusta.

”Yksityisen sosiaalipalvelualan palkat ovat jääneet huomattavasti jälkeen kuntasektorin palkoista. Nämä perusteettomat palkkaerot on korjattava, jotta alan veto- ja pitovoima saadaan turvattua”, sanoo Tehyn juristi Mirja Kinnunen tiedotteessa.

Työtaistelutoimen taustalla ovat vaikeat työehtosopimusneuvottelut työnantajaa edustavan Hyvinvointiala Halin kanssa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus umpeutui huhtikuun lopussa.

Maanantaina vastaavista toimista kertoivat myös ammattiliitot JHL ja Talentia. Niiden ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisellä sosiaalipalvelualalla alkoi vuorokauden vaihtuessa tiistaina ja jatkuu toistaiseksi.

JHL:n mukaan yksityisellä sosiaalipalvelualalla on yli 70 000 palkansaajaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut