JHL ja Talentia aloittavat ylityö- ja vuoron­vaihto­kiellon yksityisellä sosiaalialalla – myös Super, Tehy ja Erto kaavailevat toimia

JHL ja Talentia julistavat alalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

20.6. 10:25 | Päivitetty 20.6. 10:50

Ammattiliitot Super, Tehy ja Erto kokoontuvat maanantaina ja tiistaina keskustelemaan ja päättämään yksityistä sosiaalipalvelualaa koskevista työtaistelutoimista.

Toteutuessaan toimet koskisivat esimerkiksi yksityisiä hoiva-alan yrityksiä, kotipalvelua ja varhaiskasvatusta. Työtaistelutoimilla halutaan vauhdittaa neuvotteluja Hyvinvointiala Halin kanssa, jotka eivät liittojen mukaan ole edenneet toivotusti. Neuvotteluja vaikeuttavat liittojen mukaan myös työnantajaliiton tekemät merkittävät heikennysesitykset.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti vuorostaan julistavansa yksityiselle sosiaalipalvelualalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Kielto alkaa vuorokauden vaihtuessa tiistaina ja on voimassa toistaiseksi.

Myös sosiaalialan korkeakoulutettujen järjestö Talentia on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta kaikkien sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä olevien jäsentensä osalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut