Suomen Yrittäjien kysely: Kolmannes vastanneista yksinyrittäjistä ei ole pitänyt lainkaan perhevapaita

18.6. 13:29

Helsinki

Yksinyrittäjistä 33 prosenttia kertoo, että ei ole pitänyt lainkaan perhevapaita, ilmenee Suomen Yrittäjien kyselystä. Miehistä puolet vastasi, ettei pitänyt lainkaan perhevapaita. Naisista vastaava luku oli kymmenen prosenttia.

Suomen Yrittäjät tekee Yksinyrittäjäkyselyn kolmen vuoden välein. Vuoden 2022 kyselyyn vastanneita yksinyrittäjiä on yhteensä 2 290, joka on 416 enemmän kuin edellisessä vuoden 2019 kyselyssä.

Vastaajista 50,2 prosenttia on naisia ja 49,1 prosenttia miehiä.

Kyselyyn vastanneista 84 on yksinyrittäjiä päätoimisesti ja 16 prosenttia osa-aikaisesti, palkkatyön tai eläkkeen rinnalla.

Kyselystä ilmenee, että yksinyrittäjien tulotaso on edelleen matala, vaikka kehitystä onkin tapahtunut. Kaikista vastanneista 44 prosenttia ilmoitti tienaavansa kuukaudessa alle 2 000 euroa. Vuoden 2019 kyselyssä vastaava osuus oli 48 prosenttia ja vuonna 2016 luku oli 51 prosenttia.

Päätoimisista yksinyrittäjistä alle 2 000 euroa bruttona tienaa 36 prosenttia.

Nyt julkaistussa kyselyssä selvitettiin ensimmäistä kertaa yksinyrittäjien kiinnostusta myydä yrityksensä. Vastanneista 41 prosenttia ilmoitti olevansa kiinnostunut myymään yrityksensä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut