Tamperelainen Isadora Oyarzun, 19, aikoo olla tänäkin juhannuksena selvin päin – Päätös ihmetyttää ja on katkonut jopa ihmissuhteita

Alkoholittomien juomien myynti kasvaa, mutta selvin päin juhlimista joutuu silti yhä usein selittelemään. Sen tietävät tamperelaiset Terhi Heikkilä ja Isadora Oyarzun. Selvitimme, mistä sober curious -ilmiössä on kyse. Aamulehden lukijat kertovat, millainen rooli alkoholilla on heidän juhannuksen vietossaan.

Isadora Oyarzun päätti lopettaa alkoholinkäytön kokonaan 16-vuotiaana. Ensin hän oli kokonaan juomatta, mutta nykyään juo silloin tällöin yhden tai kaksi alkoholiannosta. Muut ihmiset ovat ihmetelleet Oyarzunin juomattomuutta, vaikka hän lähtee mukaan bileisiin ja juomapeleihin ilman alkoholia.

22.6. 6:00

Aamulehti

Kun 19-vuotias Isadora Oyarzun viettää viikonloppua, hän lähtee ystäviensä kanssa esimerkiksi baarikierrokselle Poriin, bilettämään Ruotsin-laivalle tai juomaan mustikkashotit yhdessä poikaystävänsä kanssa.

Oyarzunin nykyiset ystävät ovat ”kovia juhlimaan” ja ottavat hänet mukaan, vaikkei Oyarzun ole juurikaan käyttänyt alkoholia kolmeen vuoteen. Baareissa hän tanssii ja laulaa karaokea muiden kanssa ja laivalla tilaa moctaileja. Hänen shottiinsa tulee vain mustikkakeittoa ja kermavaahtoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut