Pääministeri Marin on Washingtonissa loppuviikon

Presidentti Bidenia Marinin ei ole tarkoitus Yhdysvalloissa tavata.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kuvattiin Brysselissä 31. toukokuuta.

1.6. 6:20 | Päivitetty 1.6. 11:18

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kertonut lähtevänsä keskiviikkona Yhdysvaltain pääkaupunkiin Washingtoniin. Pääministeri kertoi matka-aikeistaan Instagramissa muttei avannut julkaisussaan tarkemmin matkan syytä.

Myöhään tiistai-iltana julkaistussa videossa hän kertoo palanneensa illalla Brysselistä Eurooppa-neuvoston kokouksesta ja lähteneensä lenkille vesisateeseen, koska istuu keskiviikkona jälleen puoli vuorokautta lentokoneessa.

Lue lisää: EU:ssa vihdoin sopu venäläisen öljyn osittaisesta tuontikiellosta, kuudes pakotepaketti etenee nyt – tämä päätöksistä tiedetään

”Olen lähdössä Washingtoniin ja olen siellä sitten loppuviikon”, hän kertoo videolla.

”Ihan hyvä vähän saada liikettä, niin ettei ole pelkkää istumista tämä elämä”, hän jatkaa iltalenkiltä julkaisemaansa päivitystä.

Marinin esikunnasta vahvistetaan, että hän on lähdössä Washingtoniin, mutta tarkemmin vierailusta tiedotetaan myöhemmin. Helsingin Sanomille Marin sanoi, ettei tapaa Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia vierailunsa aikana.

Nato on kertonut, että puolustusliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg on työvierailulla Washingtonissa tiistaista perjantaihin. Stoltenbergin ohjelmassa ovat muun muassa tapaamiset Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin ja puolustusministeri Lloyd Austinin kanssa.

Niinistö Washingtonissa pari viikkoa sitten

Presidentti Sauli Niinistö teki työvierailun Yhdysvaltoihin viimeksi pari viikkoa sitten. Hän tapasi Washingtonissa Bidenin yhdessä Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa 19. toukokuuta.

Edellisen kerran Niinistö tapasi Bidenin Washingtonissa 4. maaliskuuta Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vieraili Washingtonissa viime viikolla. Haavisto tapasi muun muassa Blinkenin. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kävi Yhdysvalloissa maaliskuussa.

Aamulehti ja Helsingin Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Päivitys 1.6.2022 kello 9.44: Lisätty tieto Stoltenbergin samanaikaisesta työvierailusta.

Päivitys 1.6.2022 kello 11.18: Lisätty taustatietoa aiemmista suomalaispoliitikkojen Yhdysvaltain-vierailuista sekä tieto siitä, ettei Marin aio tavata Bidenia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut