Suomi lisää kansainvälisiä sotilasharjoituksia loppuvuonna

Kaksi suomalaista Hornet-hävittäjää ja kaksi ruotsalaista JAS-hävittäjää suorittivat ylilennon 17. toukokuuta, kun Sauli Niinistö osallistui Ruotsin ja Suomen puolustusyhteistyötä käsittelevään keskusteluun Bergan kartanolla Ruotsissa.

27.5. 16:52

Helsinki

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on tänään päättänyt kumppanimaiden kanssa tehtävästä täydentävästä koulutus- ja harjoitusyhteistyöstä loppuvuodelle, kertoo puolustusministeriö tiedotteessaan. Puolustusvoimien täydentävä suunnitelma sisältää kahdeksan uutta ja 12 muuttunutta tai osin uutta koulutus- ja harjoitustapahtumaa tai -kehystä.

Harjoitusyhteistyötä lisätään erityisesti Yhdysvaltojen, Iso-Britannian, Ruotsin, Ranskan, Saksan, Norjan sekä Naton ja JEF-maaryhmän kanssa. Samalla kansainvälinen koulutus- ja harjoitustoiminta määrä pyritään palauttamaan koronaa edeltävälle tasolle.

Täydentävää koulutus- ja harjoitustoimintaa toteutetaan maa-, meri- ja ilmavoimien sekä erikoisjoukkojen kanssa. Pääosa harjoitustoiminnasta toteutetaan Suomen alueella, mutta rajat ylittävän harjoitustoiminnan periaatteiden mukaisesti myös osin kumppanimaiden alueella, kansainvälisellä merialueella tai kansainvälisessä ilmatilassa. Osa tapahtumista on pitkäkestoisia.

Kaikkosen mukaan keskeisenä tavoitteena on vahvistaa Suomen puolustuskykyä.

Suomi päätti toukokuussa hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä, minkä jälkeen useat maat ovat ilmaisseet valmiutensa tukea Suomea.

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut