Pirkanmaan aluehallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio nousemassa 8 000 eurolla heti alkumetreillä – saa silti pikkurahoja verrattuna moneen samaa työtä tekevään

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin entisen johtajaylilääkärin Kari-Matti Hiltusen saama palkkio on nousemassa 18 000 euroon vuodessa. Aluehallitusten puheenjohtajat monessa muussa maakunnassa saavat selvästi enemmän.

Kari-Matti Hiltunen jäi eläkkeelle työstään Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä vuonna 2020. Hänet valittiin aluevaltuustoon kevään vaaleissa.

25.5. 13:29

Aamulehti

Pirkanmaan aluehallituksen puheenjohtaja on saamassa roiman korotuksen palkkioonsa. Aluehallitus päätti tiistaina 24.5. esittää aluevaltuustolle, että vuosipalkkio nostetaan 10 000 eurosta 18 000 euroon.

Aluevaltuuston puheenjohtajan palkkiota esitetään samalla korotettavaksi 10 000 eurosta 12 000 euroon vuodessa.

Aluehallituksen puheenjohtajan tehtävää hoitaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin entinen johtajaylilääkäri, lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltunen (kok). Aluevaltuustoa johtaa Tampereen edellinen pormestari Lauri Lyly (sd).

Heidät valittiin tehtäviinsä maaliskuussa.

Palkkioiden nosto valmisteltiin palkkiotoimikunnassa, joka koostuu vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Alasentien mukaan kokeneista poliitikoista, jotka eivät kuitenkaan ole enää itse politiikassa mukana. Esitykseen vaikutti arvioitua suurempi työmäärä.

”Palkkiotoimikunnan jäsenet ovat kysyneet puheenjohtajilta, miltä työmäärä on ruvennut näyttämään. Alkuvaiheessa ei rutiiniasioita ole, vaan kaikki kysymykset ovat isoja periaatteellisia kysymyksiä, jotka vaativat paljon myös poliittisten ryhmien välistä neuvottelua”, Alasentie sanoo.

Palkkioiden nostoesitykseen vaikutti myös muiden hyvinvointialueiden maksamat palkkiot. Osassa alueita hallituksen puheenjohtaja työskentelee päätoimisena. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Savossa puheenjohtaja saa 5 000–6 000 euroa kuukaudessa.

Jukka Alasentie toimii vt. hyvinvointialuejohtajana Pirkanmaalla.

Alun perin kummankin puheenjohtajan palkkio oli Pirkanmaalla 10 000 euroa vuodessa. Alasentien mukaan työmäärästä ja kokousten määrästä ei vielä tiedetty silloin, kun poliittiset ryhmät tekivät valtuustosopimusta.

Voi vielä nousta paljonkin

Palkkioiden suuruus arvioidaan uudelleen ensi keväänä, jolloin ne voivat joko laskea tai nousta.

”Siinä vaiheessa katsotaan mikä työmäärä on ollut ja pohditaan, onko puheenjohtajuus osa- vai kokoaikainen.”

Hallituksen puheenjohtajan palkkio on selvästi suurempi kuin valtuuston puheenjohtajan palkkio. Alasentien mukaan se johtuu siitä, että hallitus kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa ja valtuusto kerran ja että hallituksen puheenjohtaja on myös operatiivisessa toiminnassa paljon enemmän mukana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut