Tavallisiin suomalaisiin kohdistuu päivittäin kasvava määrä kyberuhkia – toimi näin, etteivät tietosi päädy rikollisiin käsiin

Tietoturvaongelmista tehtyjen ilmoitusten määrä kasvoi viime vuonna räjähdysmäisesti, mutta Nato-kevät ei tuonut Suomeen kyberhyökkäysten piikkiä. Yleisin vitsaus on ollut Flubot-haittaohjelma. Tietoturva-asiantuntija kertoo, miten voit tehokkaasti torjua tietomurtoja.

Tietoturva-asiantuntija Helinä Turunen kertoo, että tavallisiin kansalaisiin kohdistuu koko ajan kasvava määrä kyberuhkia, kuten tietomurtoja, tietojen kalastelua ja sosiaalisen median tilimurtoja. Suomen ulkoministeriön ja puolustusministeriön verkkosivuille tehtiin palvelunestohyökkäys huhtikuussa samaan aikaan, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui Suomen eduskunnalle.

1.6.2022 5:00 | Päivitetty 1.6.2022 14:23

Aamulehti

Liikenne- ja turvallisuusvirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle on tehty toukokuussa yli 550 ilmoitusta haittaohjelmista. Syynä on Flubot-nimisen haittaohjelman aktivoituminen.

Flubot kiersi Suomessa myös viime vuonna. Kesäkuussa ohjelmasta tehtiin yli 1 700 ilmoitusta ja sekä marras- että joulukuussa yli 1 100.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut