Hoitajajärjestöt lievensivät ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja

Tehyn ja Superin jäsenet voivat tehdä kesän ajan ylitöitä ja vaihtaa vuoroja, mutta työnantaja ei voi niihin määrätä.

Sairaanhoitaja valmisteli tiputusta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Oulun yliopistollisessa sairaalassa Oulussa 31. maaliskuuta.

24.5. 20:09

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super lieventävät ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja kesän ajaksi. Järjestöt kertovat, että niiden jäsenet voivat kesäkuun alun ja elokuun lopun välillä tehdä halutessaan ylityötä ja vaihtaa vuoroa, mutta työnantaja ei voi niihin määrätä.

”Me keskitymme hoitajien asiaan. Kun tilanne näyttää pitkittyvän, haluamme tällä linjauksella helpottaa muutenkin matalapalkkaisten jäsentemme toimeentuloa kesäkuukausina”, sanoi Superin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa.

Hoitajajärjestöt korostavat, että työtaistelutoimilla tavoitellaan aina mahdollisimman hyvää painostusvoimaa parhaan mahdollisen neuvottelutuloksen saamiseksi omille jäsenille. Samalla toteutustavan tulisi olla sellainen, että jäsenille aiheutuisi toimista mahdollisimman vähän haittaa tai menetyksiä.

Hoitajajärjestöt ovat vaatineet palkkaohjelmaa, jossa tavanomaisten sopimuskorotusten päälle palkkoihin tulisi vuosittain 3,6 prosentin korotus viiden vuoden ajan. Työnantajapuoli ei ole hyväksynyt tätä.

Tehy ja Super perustelevat vaatimustaan hoitajapulalla, jonka ratkaisemiseksi palkkaohjelma olisi järjestöjen mielestä tarpeen.

Sopimukseton tila jatkuu mahdollisesti pitkään

Sopimuksettoman tilan jatkuminen mahdollisesti pitkäänkin koko kunta-alalla vahvistui maanantaina, kun Kunta- ja hyvinvointialuetyöantajat KT:n ja kahden muun pääsopijajärjestön Jukon ja JAU:n tunnustelut sovittelulautakunnan sovintoehdotuksen pohjalta kariutuivat.

”On mielenkiintoista, että tunnustelu ei johtanut tulokseen, koska muut kunta-alan sopijaosapuolet olivat jo osaltaan hyväksyneet sovittelulautakunnan ehdotuksen. Pakka tuntuu siellä olevan kiistatta hieman sekaisin. Selkeää on sen sijaan se, että pulaan hoitohenkilöstöstä on pakko löytää lääkkeet”, sanoi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut