Joko olet ehtinyt sulatella Nato-uutisia? Kerro Aamulehdelle ajatuksistasi Suomen tiestä kohti Natoa

Onko Suomen valitsema tie mielestäsi huolestuttava vai mieltä keventävä? Kerro meille mahdollista Nato-jäsenyyttä koskevista ajatuksistasi. Käytämme vastauksia jutunteossa.

Presidentti Sauli Niinistö tapasi keskiviikkona Britannian pääministerin Boris Johnsonin ja pääministeri Sanna Marin Japanin pääministeri Fumio Kishidan. Venäläisen pienpuolueen jäsenet marssivat voitonpäivänä maanantaina Belgradissa Putin-pahvikuva mukanaan.

12.5. 14:43

Aamulehti

Torstai toi odotetun uutisen: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoivat kannattavansa vahvasti Suomen Nato-jäsenyyttä.

Päivän aikana asiasta on uutisoitu tiedotusvälineissä ympäri maailman, ja poliitikoilta on tullut Suomelle kannustusta laajalti. Moni kantansa julkistamista pitkittänyt suomalainen poliitikkokin on julkistanut kannattavansa Nato-jäsenyyttä tai vähintään myöntyvänsä kansan enemmistön tahtoon jäsenyyden hakemisesta.

Yksi odotettu poikkeus kannustus- ja kannatusviestien joukossa on. Kremlin mukaan Suomi on nyt EU:n tavoin ottanut ”epäystävällisiä askeleita” Venäjää kohti ja Suomen pyrkimys liittyä sotilasliitto Natoon on ”ehdottomasti” uhka Venäjälle.

Onko Suomen valitsema tie mielestäsi huolestuttava vai mieltä keventävä? Kerro Aamulehdelle Nato-jäsenyyttä koskevista ajatuksistasi alla olevassa kyselyssä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut