Mika Aaltola ja Charly Salonius-Pasternak kertovat Aamulehdelle, mitä Suomen ja Britannian lupaus tarkoittaa käytännössä: ”Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen, eihän Britannia voisi olla toimimatta”

Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak uskoo, että brittiläinen sotilas lähtee tarvittaessa mieluummin puolustamaan Suomea kuin taisteluihin Afrikkaan tai Lähi-Itään. Johtaja Mika Aaltola arvioi, että synkät ajat jatkuvat Suomen ja Ruotsin Natoon liittymisen jälkeenkin.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola (vas.) ennakoi, että Venäjä tuomitsee voimakkain sanoin Suomen, Ruotsin ja Britannian lupauksen keskinäisestä avunannosta. Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoo, ettei Suomen, Ruotsin ja Britannian keskinäinen lupaus olisi mahdollinen, elleivät Suomi ja Ruotsi pyrkisi Natoon.

11.5. 20:12 | Päivitetty 11.5. 21:50

Aamulehti

”Vahvistamme, että jos jompikumpi maa joutuu hätätilaan tai hyökkäyksen kohteeksi, Suomi ja Yhdistynyt kuningaskunta auttavat toisiaan eri tavoin kohteeksi joutuneen maan sitä pyytäessä. Tämä avunanto voi sisältää myös sotilaallisia keinoja.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut