Näin Britannian hallitus kertoi Suomen ja Ruotsin kanssa tehtävistä julkilausumista – mahdollisuus tiedustelu­yhteistyöhön ja Britannian henkilöstön sijoitteluun

Britannian hallitus kertoi Suomen kanssa tehtävän julkilausuman olevan samankaltainen Ruotsissa jo allekirjoitetun julkilausuman kanssa. Britannian hallitus tiedotti sisällöstä verkkosivuillaan keskiviikkona.

Britannian pääministeri Boris Johnson puhui medialle tiedotustilaisuudessa Ruotsin Harpsundissa keskiviikkona iltapäivällä.

11.5. 16:22

Aamulehti

Pääministeri Boris Johnson aikoo kirjoittaa Suomen kanssa samankaltaisen solidaarisuusjulistuksen kuin se kirjoitti Ruotsin kanssa keskiviikkona iltapäivällä. Asiasta kertoi Britannian hallitus verkkosivuillaan. Johnson tapaa Helsingissä presidentti Sauli Niinistön ja pitää hänen kanssaan yhteisen lehdistötilaisuuden noin kello 19.30 alkaen.

Lue lisää: Britannian pääministeri lupasi Ruotsille turvaa – Brittihallitus: Johnson allekirjoittaa saman julistuksen Suomen kanssa tänään

Britannian hallitus avasi tiedotteessaan tarkemmin julkilausumien sisältöä. Tiedotteessa kerrottaan myös muun muassa siitä, millaisia tarjouksia Johnsonin on määrä esittää Suomelle ja Ruotsille.

Julkilausumissa kyse on turvallisuuden takaamisesta sekä perinteisiä uhkia että hybridi- ja kyberuhkia vastaan, ja jo olemassa olevan puolustusyhteistyön syventämisestä.

Johnson tulee keskusteluissa ilmaisemaan Britannian tuen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä kohtaan. Julkilausumat tulevat Britannian hallituksen mukaan syventämään sotilaallista yhteistyötä kaikilla alueilla, muun muassa juuri kyberturvallisuudessa. Ne antavat mahdollisuuden myös teknologia- ja tiedusteluyhteistyöhön.

Pääministeri Johnsonin on määrä tarjota Suomelle ja Ruotsille sotilaallisen henkilöstön sijoittelua alueille, mikä koskee muun muassa Britannian kuninkaallisia ilmavoimia, armeijaa ja laivastoa sekä niiden henkilökuntaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut