Presidentti Niinistö tapasi Viron presidentti Karisin: ”Usein pienet valtiot nähdään pelinappuloina, mutta Suomen ja Viron historia voidaan lukea toisin”

Viron presidentti vieraili keskiviikkona Suomessa. Alar Karis ja Sauli Niinistö puhuvat Helsingissä järjestettävässä juhlaseminaarissa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa keskiviikkona Viron presidentin Alar Karisin ja Britannian pääministerin Boris Johnsonin.

11.5. 14:07 | Päivitetty 11.5. 17:41

Viron presidentti Alar Karis vieraili keskiviikkona Suomessa. Karis tapasi presidentti Sauli Niinistön Helsingissä.

Presidentit keskustelivat tapaamisessaan ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista aiheista, kertoi tasavallan presidentin kanslia ennakkoon. Kanslian mukaan Karis vieraili Suomessa osallistuakseen Suomen ja Viron välistä yhteistyötä rakentavan Tuglas-seuran 40-vuotisjuhla­seminaariin.

Niinistö korosti seminaarissa pitämässään puheessa Viron ja Suomen läheistä yhteistyötä.

”Suomen ja Viron läheisillä yhteyksillä on pitkät ja vahvat juuret. Monella alalla maiden välinen yhteistyö on jo tiivistä, esimerkiksi digipalveluissa ja kyberturvallisuudessa, jossa Viro on edelläkävijä ja Suomikin kansainvälistä huippua”, Niinistö sanoi.

”Usein pienet valtiot nähdään historiassa pelinappuloina, mutta Suomen ja Viron pitkä historia on myös tarina selviytymisestä ja menestymisestä. Tälle on jatkossakin hyvät eväät. Yhdessä meillä on lukemattomia mahdollisuuksia.”

Niinistö totesi myös, että maiden välisen energiayhteistyön merkitys jatkossa kasvaa edelleen.

”Tänään elämme uutta historiallista murroskautta. Venäjä on rikkonut Euroopan turvallisuuden, ja sen järistyksen vaikutus tuntuu pitkään myös Itämeren rannoilla”, Niinistö totesi Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa viitaten.

Niinistö korosti, että Suomi auttaa Ukrainaa nyt ja maan jälleenrakennuksen aikana.

Presidentin kanslian mukaan Karis vierailee Suomessa osallistuakseen Suomen ja Viron välistä yhteistyötä rakentavan Tuglas-seuran 40-vuotisjuhla­seminaariin. Myös Niinistön kerrotaan osallistuvan juhlaan ja pitävän siellä puheenvuoron.

Aamulehti näytti Karisin ja Niinistön puheenvuorot Tuglas-seuran lähettämästä tilaisuudesta suorana. Tuglas-seura on perustettu 1982 ja se on Suomen vanhin ja suurin Viro-seura.

Presidentti Niinistön on kerrottu tapaavan keskiviikkona myös Britannian pääministeri Boris Johnson. Ennen Suomen-vierailuaan Johnson vieraili Ruotsissa, missä hän ja tapasi maan pääministeri Magdalena Anderssonin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut